ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καμερουνέζου: Ψάχνουν άλλους δύο από κλειστά κυκλώματα

Ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο πρόσωπα

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης οι δύο ύποπτοι που τελούν υπό σύλληψη, σε σχέση με την υπόθεση του φόνου του 29χρονου από το Καμερούν στο κέντρο της Λευκωσίας, την Κυριακή 19 Μαΐου. Σε σχέση με την υπόθεση, ο 30χρονος παραδέχθηκε την δολοφονία του 29χρονου ενώ ο 27χρονος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, ωστόσο εναντίον του προκύπτει νέα μαρτυρία.

Ψάχνουν άλλα δύο άτομα

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι αρχές συνεχίζουν τις ανακρίσεις στους υπόπτους, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού που συνομίλησε με τους υπόπτους, ενώ ήταν μαζί τους κατά την διάπραξη του φόνου. Παράλληλα, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη ενός προσώπου ο οποίος καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα, μετά το συμβάν, να βρίσκεται έξω από τον χώρο διαμονής  των δύο υπόπτων, μετά το έγκλημα, καθώς και στην σκηνή, κατά την ώρα της διάπραξης αυτού.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης, υπό εξέταση βρίσκονται τεκμήρια που παραλήφθηκαν, καθώς και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης υποστατικών της περιοχής. Βίντεο κλειστού κυκλώματος, δείχνει τον 27χρονο να κρατά τεκμήριο, με το οποίο πιστεύεται ότι προκλήθηκαν τα θανάσιμα τραύματα στον 29χρονο Καμερουνέζο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, το εν λόγω αντικείμενο είχε στην κατοχή του κατά την διάρκεια της διάπραξης των αδικημάτων και μετά την διάπραξή τους.

Σημειώθηκε, επίσης, ότι η νεκροψία στην σορό του θύματος κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνεπεία διατομής των αγγείων του αριστερού χεριού.

Η Αστυνομία ζήτησε την περαιτέρω κράτηση των δύο υπόπτων για περίοδο τριών ημερών, με το αίτημά της να γίνεται δεκτό από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι 36χρονος, ο οποίος επίσης τελούσε υπό σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του.

Το θύμα εντοπίστηκε σε λίμνη αίματος τα ξημερώματα της Κυριακής (19/5) στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Πλατεία Σολωμού.

Έτσι έγινε το φονικό

Σύμφωνα με τα γεγονότα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν το θύμα επιτέθηκε κατά της παρέας των νεαρών, έξω από κάβα πλησίον της πλατείας του ΟΧΙ. Όπως ανέφεραν μάρτυρες, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, νεαρός, κρατώντας ένα κομμάτι ξύλου, επιτέθηκε εναντίον άλλου νεαρού, επίσης αφρικανικής καταγωγής, που διασκέδαζε με ομοεθνείς του έξω από κάβα. Η παρέα καταδίωξε, στην συνέχεια, τον νεαρό, κτυπώντας τον και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Δύο άτομα από την πιο πάνω παρέα, τον καταδίωξαν και τον κτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο. Ο καταδιωκόμενος διέφυγε πεζός προς την οδό Λήδρας. Στην συνέχεια, ο τελευταίος έφτασε πεζός στην πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια από περαστικούς. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου στις 03:19 διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X