ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακές επιδείξεις πολεμικών τεχνών από τους Στρατονόμους (Pics)

Πήραν τα πηλήκιά τους στην τελετή αποφοίτησης

Η τελετή αποφοίτησης των νέων Στρατονόμων της 2018 ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοίκησης Στρατονομίας στο Στρατόπεδο “ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ” στις 07 Δεκεμβρίου 2018.

Τα πηλήκια στους νέους Στρατονόμους απένειμαν ο ΥΠΑΜ κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου και ο Δκτης Στρατονομίας Σχης (ΠΖ) Στέλιος Στυλιανού.

Ο κ. Σάββας Αγγελίδης στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους νέους στρατονόμους που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη εκπαίδευση και να φτάσουν στη σημερινή κορύφωση της σοβαρής και συνεχούς προσπάθειας που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζοντας συγχάρηκε τους Διοικητή και το εκπαιδευτικό προσωπικό της στρατονομίας το οποίο με αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας την αποστολή που τους ανατέθηκε.

Κάλεσε τους νέους στρατονόμους να αισθάνονται υπερήφανοι που φέρουν την στολή του στρατονόμου και ότι αποτελούν μέρος των επίλεκτων της κοινωνίας, ενώ απευθυνόμενος στους γονείς τους, τούς συνεχάρη για το ήθος που επέδειξαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά το διάστημα της εκπαίδευσής τους προτρέποντάς τους παράλληλα να αισθάνονται περήφανοι που τα παιδιά τους ανήκουν στην τιμημένη οικογένεια της Στρατονομίας.

Υπογράμμισε τη σημασία των εννοιών “Νόμος, Τάξη, Πειθαρχία”, λέξεις που αντικατοπτρίζουν τον κώδικα του ενσυνείδητου στρατονόμου και αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της επίτευξης της αποστολής της ΕΦ, εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι παραπάνω λέξεις θα πρέπει να αποτελέσουν τρόπο ζωής τους, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να συμβάλλουν στη διαφύλαξή τους από το σύνολο της ΕΦ.

Κλείνοντας τους κάλεσε να φανούν δυνατοί στις δυσκολίες, δηλώνοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τις οποίες διατηρεί για αυτούς η πολιτεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι Στρατονόμοι πραγματοποίησαν επιδείξεις ασκήσεων ακριβείας, σωματικής αγωγής, πολεμικών τεχνών και προστασίας υψηλών προσώπων, διέλευσης στίβου μάχης και καταστολής όχλου, αποδεικνύοντας τις ικανότητες τους, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού τους, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριος, Διοικητές Σχηματισμών και Διευθύνσεων του ΓΕΕΦ, εκπρόσωποι από την Διοίκηση και τα συνεργαζόμενα με τη Στρατονομία τμήματα της Αστυνομίας Κύπρου, αντιπροσωπείες στελεχών, λοιποί προσκεκλημένοι καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των αποφοιτησάντων Στρατονόμων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση