ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακές επιδείξεις αστυνομικών ελικοπτέρων, ακάτων και σκύλων (Pics)

«Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού» με αναφορά στην απαγωγή των μαθητών στην Λάρνακα

Η δημόσια ασφάλεια στην Κύπρο βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε την Κυριακή ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «αναντίλεκτα, η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο, πάνω στον οποίο τα κράτη οικοδομούν την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού τους. Σήμερα η Αστυνομία Κύπρου, ως βασικός φορέας ασφάλειας και διατήρησης της έννομης τάξης, έχει και υλοποιεί στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και δράσεις».

Πρόσθεσε ότι η σημερινή εκδήλωση «εντάσσεται ακριβώς στο πλαίσιο μιας πληθώρας δράσεων και πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου για εφαρμογή μίας πολιτο-κεντρικής αστυνόμευσης, με αυτούσια την ανθρώπινη διάσταση, όπου ο πολίτης γίνεται ουσιαστικά εταίρος της Αστυνομίας, καταθέτοντας αυτοβούλως την ενεργό συμβολή του στο κοινωνικό κεφάλαιο. Ο στόχος αυτός, στην εποχή μας, ίσως περισσότερο από ποτέ προηγουμένως, προβάλλει ως αδήριτη και επιτακτική ανάγκη» είπε.



Βασικοί παράμετροι του στρατηγικού μας σχεδιασμού, συνέχισε «είναι η επαγγελματική ηθική, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, η έρευνα και καινοτομία, και η αστυνόμευση με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση, ως απάντηση στις προκλήσεις και απειλές της σύγχρονης εποχής σε ότι αφορά στη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα και που εδράζονται στην απειλή της τρομοκρατίας, του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος και στις νέες μορφές εγκλήματος όπως είναι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο».

Όπως είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας «με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών μας, επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Επί τούτου, θα ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός ότι το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας στον τόπο μας βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και διασφάλιση αυτού του επιπέδου δημόσιας ασφάλειας, είναι η αγαστή και πολυεπίπεδη συνεργασία Αστυνομίας και πολιτών στα θέματα αστυνόμευσης και γενικότερα η εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης».



Στον χαιρετισμό του ο κ. Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στον θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς και είπε ότι «η εγγραφή 104 χιλιάδων Παρατηρητών της Γειτονιάς, κάνει τη Κύπρο να πρωτοπορεί στην Ευρώπη, ίσως και ανά το παγκόσμιο σε πληθυσμιακή αναλογία συμμετοχής. Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας και σε συνάρτηση με παγκύπρια έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τα οφέλη του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς, η προσέγγιση αστυνόμευσης που ακολουθούμε και ειδικότερα ο συγκεκριμένος θεσμός, έχουν συμβάλει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη σημαντική μείωση του εγκλήματος».

Ο Αρχηγός της Δύναμης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «καταλυτικό ρόλο» των δύο Παρατηρητών της Γειτονιάς, στην εξιχνίαση της απαγωγής τον περασμένο Σεπτέμβριο, δύο δεκάχρονων παιδιών από Δημοτικό Σχολείο της Λάρνακας και είπε πως «οι πανάξιοι» αυτοί άνδρες θα τιμηθούν με άλλους συμπολίτες που συνέδραμαν το έργο της Αστυνομίας με διάφορους τρόπους, σε ειδική εκδήλωση.



Σημείωσε επίσης ότι «η Αστυνομία Κύπρου έχει αποβάλει την όποια εσωστρέφεια του παρελθόντος» είναι ανοικτή και θετική σε συνεργασίες και συνέργειες που την φέρνουν πιο κοντά στους στόχους της, είπε πως θέλει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, αναφέρθηκε στα 100 και πλέον χιλιάδες likes που έλαβε η σελίδα της Αστυνομίας στο facebook και διαβεβαίωσε πως «στον τομέα αυτό θα συνεχίσουμε να προοδεύουμε, παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και υιοθετώντας νέες και καινοτόμες πρακτικές που μπορούν να συμβάλουν προς την υλοποίηση του στόχου της συνεχούς, άμεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας Αστυνομίας – πολίτη».



Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας καλωσόρισε στη πόλη την Ημέρα Αστυνομίας και Κοινού και σημείωσε πως «για την Τοπική Αυτοδιοίκηση βασικός στόχος είναι να προσφέρει ποιότητα ζωής στους πολίτες ως η εξουσία πιο κοντά στους πολίτες και η Αστυνομία είναι από τους πιο σημαντικούς μας συνεργάτες και εταίρους σ’ αυτή την προσπάθεια. Στη Λάρνακα υπάρχει μια αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομική Διεύθυνση και είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε διάφορα προβλήματα που αναφύονται».



Ανέφερε ακόμα ότι θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι «η Αστυνομία δεν είναι ο θεσμός τον οποίο πρέπει να φοβόμαστε αλλά είναι ο θεσμός που είναι συνέταιρος στην προσπάθεια όλων να κάνουμε μια καλύτερη κοινωνία, να δημιουργήσουμε καλύτερους ανθρώπους και να προλαβαίνουμε τις άσχημες καταστάσεις πριν να φτάσουμε στο επόμενο στάδιο της θεραπείας και της τιμωρίας».

Είπε ακόμα ότι «στη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προγραμματίζεται να γίνει από την Ενωση Δήμων, είναι και το ξεκαθάρισμα ρόλων και σχέσεων μεταξύ Αστυνομίας και Δήμων» και διαβεβαίωσε τον Αρχηγό της Δύναμης ότι «η Λάρνακα είναι πάντοτε στη διάθεση της Αστυνομίας για οποιεσδήποτε εκδηλώσεις προγραμματίζει και για τυχόν βοήθεια και συνεργασία».



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων βουλευτές, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκη, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, οι Δήμαρχοι Αραδίππου και Δρομολαξιάς – Μενεού Ευάγγελος Ευαγγελίδης και Κύπρος Ανδρονίκου, επικεφαλής και Διευθυντές διαφόρων τμημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη των ΑΔΕ Λάρνακας και Αμμοχώστου, πλήθος κόσμου και μικρά παιδιά τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον για όλα τα μηχανοκίνητα μέσα της Δύναμης με ιδιαίτερη προτίμηση στα πλωτά και εναέρια μέσα της Δύναμης και στον οπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν επιδείξεις από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας και αστυνομικούς σκύλους, πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις διάσωσης από τα θαλάσσια και εναέρια μέσα της Δύναμης ενώ σε περίπτερα διαφόρων κλάδων της Δύναμης προσφερόταν διαφημιστικό υλικό και δίνονταν στον κόσμο διάφορες πληροφορίες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X