ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναρκωτικά Λεμεσού: Φέρεται να παραδέχεται ο 54χρονος

Αύριο ενώπιον δικαστηρίου

Μεγάλη επιχείρηση της ΥΚΑΝ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Λεμεσό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν ναρκωτικά σε αποθήκη στην περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Όπως μας έχει αναφερθεί τα μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου Ελλαδικής καταγωγής. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ Αρχηγείου, Στέλιου Σεργίδη, στο 24News, τα ναρκωτικά εισήχθησαν στην Κύπρο, με σκοπό να διατεθούν στην ντόπια αγορά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, πρόσθεσε, όσον αφορά την ποσότητα των ναρκωτικών, είναι μεταξύ 56 και 62 κιλών, περίπου, ωστόσο το ακριβές βάρος θα ξεκαθαρίσει μετά την καταμέτρηση. Την ίδια στιγμή, δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάνουν λόγο για 64 κιλά.

Όπως ανέφερε ο κ. Σεργίδης, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η ποσότητα που ανευρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σχετίζεται με την μεγάλη φυτεία κάνναβης στο Πελένδρι.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σεργίδης είπε ότι δεν έχουν ανευρεθεί οποιαδήποτε άλλα ύποπτα αντικείμενα στην κατοχή του Ελλαδίτη συλληφθέντος, ενώ διερευνάται το κατά πόσον εμπλέκονται περισσότερα άτομα.

Φέρεται να παραδέχεται ο Ελλαδίτης

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 54χρονος Ελλαδίτης, που συνελήφθη σήμερα μετά τον εντοπισμό περίπου 64 κιλών κάνναβης, σε αποθήκες που βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Η ΥΚΑΝ είχε θέσει υπό παρακολούθηση το χώρο, μετά από σχετική πληροφορία και στη βάση δικαστικού εντάλματος έρευνας, εντόπισαν τα ναρκωτικά κρυμμένα στην αποθήκη, στην παρουσία και του 54χρονου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχεται την κατοχή των ναρκωτικών και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε μια προσπάθεια εξακρίβωση της προέλευσης των ναρκωτικών, των αποστολέων αλλά κι εάν ο 54χρονος ήταν ή όχι ο τελικός παραλήπτης.

Η επιχείρηση στο Πελένδι 

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη επιχείρηση της ΥΚΑΝ στο Πελένδρι στις 25/10 βρέθηκε και πάλι μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, μέλη της ΥΚΑΝ, διενήργησαν έρευνες σε δύο τεμάχια γης, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου υπάρχει σχετική άδεια για καλλιέργεια φυτών βιομηχανικής κάνναβης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών λήφθηκαν δείγματα φυτών κάνναβης και φυτικής ύλης, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από δειγματοληψίες διαπιστώθηκε πως το τα όρια της ουσίας τετραυδροκανναβινόλη είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά, που είναι 0,2% και συγκεκριμένα έφταναν τα 3,5% με 5,6%, γεγονός που καθιστούσε την κάνναβη παράνομη.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 32 και 36 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X