ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία - Περιοχές στο σκοτάδι, καταστροφές και πλημμύρες (Πίνακες, Βίντεο, Φωτογραφίες)

Πτώσεις δέντρων, πασσάλων της ΑΗΚ και πλημμύρες σε υποστατικά

Έντονη κακοκαιρία πλήττει τις δυτικές περιοχές της Κύπρου, με την Πάφο να δέχεται για την ώρα μεγάλες ποσότητες βροχής, ενώ στην περιοχή παρατηρείται έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να βρίσκονται στο σκοτάδι. Η Αστυνομία, μάλιστα, νωρίτερα, εξέδωσε ανακοίνωση για κίνδυνο στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πτώση δέντρων σημειώθηκε στον δρόμο παρά την κοινότητα των Κουκλιών γύρω στις 19:45, ενώ τα συνεργεία του τμήματος Δημοσίων Εργων και της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβησαν στο μέρος για τον καθαρισμό του δρόμου.

Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση, πτώση στύλου της ηλεκτρικής σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με αποτέλεσμα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να έχει διακοπεί.

Επίσης, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στέγη κατοικίας έχει υφαρπαχτεί στην κοινότητα Σταυροκόνου. Στη Σταυροκόνου επίσης έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον αυτοκινητόδρομο

Γύρω στις 19:00, «λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού από τον Κυκλικό Κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη και το οδόστρωμα ολισθηρό.


Καιρός - Δεν μας επηρεάζει η «Πηνελόπη» αλλά χαμηλό βαρομετρικό


Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα».


Καταζητείται για την απόπειρα κατά του Ροδοθέου (Pics)


Το πιο κάτω βίντεο αναρτήθηκε στην σελίδα «KitasWeather» και δίνει μια πρώτη εικόνα από την Πάφο:

Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη πλημμυρίσει τα πρώτα υποστατικά και υπόγειοι χώροι στάθμευσης, όπως ανέφερε στο 24News ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, μέχρι τις 20:00 περίπου, το βράδυ της Πέμπτης καταγράφηκαν οκτώ κλήσεις για άντληση νερών, ενώ σημειώθηκε και μια πτώση δέντρου.

Στο σκοτάδι περιοχές της Πάφου και της Λευκωσίας

Τέσσερις βλάβες έχουν προκαλέσει στην Πάφο οι έντονες καταιγίδες που επηρεάζουν τις δυτικές περιοχές της Κύπρου. Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, στο σκοτάδι είναι οι εξής περιοχές: Κισσόνεργα, Τάλα, Χλώρακα, Άγιος Νεόφυτος, Κούκλια, Κοιλάδα Διαρίζου, Φασούλα, Έμπα, Κόλπος Κοραλλίων και Μανδριά.

Στην περιοχή της Πάφου, εξήγησε, επικρατεί έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε, επίσης, στο 24News η κ. Παπαδοπούλου, τα συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται σε περιπολία στις γραμμές ηλεκτροδότησης για να εντοπίσουν τις βλάβες και να τις επιδιορθώσουν το συντομότερο δυνατόν.

Διακοπές ρεύματος, ωστόσο, παρατηρούνται και σε αρκετές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας:

Στην επαρχία Λευκωσίας, ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα, τα προβλήματα επιλύθηκαν σε μεγάλο βαθμό:

***Παρακολουθείτε τις διακοπές ρεύματος μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΗΚ: www.eac.com.cy

Αναλυτικά, η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά. Νωρίς το πρωί δυνατό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, μέχρι τη Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση