ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονα επεισόδια σκόνης θα έχουμε τον Μάιο

Κανονικές θερμοκρασίες προβλέπει η Μετεωρολογική

Έντονα επίπεδα σκόνης και κανονικές θερμοκρασίες αναμένονται τον Μάιο, σύμφωνα με το Αγρομετεωρολογικό Δελτίο που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με το δελτίο, ο Μάιος, όπως και ολόκληρη τριμηνία μέχρι τον Ιούλιο χαρακτηρίζεται από επεισόδια με καταιγιδοφόρο δραστηριότητα τις απογευματινές ώρες στο εσωτερικό και τα ορεινά, λόγω κυρίως της θερμικής αστάθειας των παρεδάφιων στρωμάτων της ατμόσφαιρας.

Προστίθεται ότι κατά το τέλος της περιόδου αυτής καταγράφονται οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Μάιος χαρακτηρίζεται και από επεισόδια σκόνης τα οποία μερικές φορές είναι έντονα.

Ως προς την εποχική πρόγνωση, αναφέρεται ότι ο Μάιος θερμοκρασιακά θα είναι κανονικός, ενώ παρόμοια χαρακτηριστικά παρουσιάζει και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για τον Απρίλιο, αναφέρεται ότι οι περισσότερες μέσες μέγιστες όσο και οι περισσότερες μέσες ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν κανονικές, ενώ ο μήνας υπήρξε αρκετά βροχερός με 37.9mm ή 165% της κανονικής μέσης επιφανειακής κατανομής.

Το ειδικό αγρομετεωρολογικό δελτίο εκδίδεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα, στην προσπάθεια του Τμήματος Μετεωρολογίας για αγρομετεωρολογική υποστήριξη της γεωργίας στον τόπο, με βάση το σχετικό πρότυπο του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X