ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναπτερώνονται οι ελπίδες στην «Κόκκινη Λίμνη» (Pics)

Το τσιμεντομπλόκ θα οδηγήσει στην Maricar;

Δημήτρης Λουκά

Ακόμα ένα τσιμεντομπλόκ, το οποίο συνδέεται με την υπόθεση των δολοφονιών του «Ορέστη» εντόπισαν τα μέλη της επιχείρησης, το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαΐου, ανασύροντάς το από τον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης» στο Μιτσερό. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι αναπτερώνει τις ελπίδες των επιχειρησιακών και των αρχών ότι η τρίτη και τελευταία σορός θα εντοπιστεί σύντομα.

Την ίδια ημέρα, εξάλλου, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού που εντοπίστηκε στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι ανήκει στην 8χρονη Elena Natalia Bunea. Την νεκροτομή διενήργησε ο Κύπριος ιατροδικαστής, Ανδρέας Μαρνερίδης, της Scotland Yard, χωρίς, ωστόσο, να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου, γι' αυτό θα αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.

Το τσιμεντομπλόκ έφερε το ΤΑΕ στην λίμνη

Από βάθος 13 μέτρων στον βυθό της λίμνης, ανασύρθηκε το τσιμεντένιο μπλοκ το απόγευμα της Τρίτης. Όπως προέκυψε από την εξέταση του τεκμηρίου, πρόκειται για ένα τσιμεντομπλόκ, δεμένο με σχοινί. Μετά την ανάσυρση του τσιμεντομπλόκ, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετά από οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, έφτασαν στην «Κόκκινη Λίμνη».

Το τσιμεντομπλόκ συνδέεται με την υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την σκηνή, μετά από το τέλος των ερευνών την Τρίτη. Το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο, ήταν περασμένο από μέσα και φαίνεται ότι σε αυτό ήταν δεμένη μια εκ των βαλιτσών. Πλέον, αναζητούνται συγκεκριμένα αντικείμενα και οι έρευνες θα συνεχίσουν αύριο, Τετάρτη, με σκοπό τον εντοπισμό της τρίτης και τελευταίας βαλίτσας.

Πάνω: η στιγμή της ανάσυρσης του τσιμεντομπλόκ

Κάτω: η άφιξη των μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας

Κατά την διάρκεια της ημέρας, η ρομποτική κάμερα που επιχειρεί εδώ και αρκετές μέρες στον βυθό της «Κόκκινης Λίμνης», παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, γι' αυτό και αποφασίστηκε η συνέχιση των προσπαθειών με τους δύτες στον κρίσιμο διάδρομο που είχε χωροθετηθεί από την Δευτέρα 13 Μαΐου. Εν τέλει, η προσπάθεια απέφερε καρπούς, καθώς ένα σημαντικό τεκμήριο εντοπίστηκε και ανασύρθηκε, το τσιμεντομπλόκ.

Κι όλα τα παραπάνω, ενώ οι έρευνες εκ των πραγμάτων, όπως είχε δηλώσει αρμόδια πηγή την Τρίτη, πλησιάζουν στα όριά τους, με την Αστυνομία και όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην επιχείρηση, να είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολειπόμενων σορών.

Ωστόσο, τα όρια είναι υπαρκτά και φαίνεται πως πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο. Ακολούθως, θα μελετηθούν νέα βήματα και μέθοδοι έρευνας, με την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νεκροτομή με 100 μπουκαλάκια δείγματα

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη η νεκροτομή επί της σορού, που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα, η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και η οποία πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Έλενα-Ναταλία Μπουνέα.

Η 8χρονη Έλενα είναι κόρη της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα από τη Ρουμανία και οι δύο θύματα του 35χρονου καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, η νεκροτομή ολοκληρώθηκε στις 17:00, ενώ σημείωσε πως λήφθηκαν δείγματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού «χθες και σήμερα λήφθηκαν γύρω στα εκατό μπουκαλάκια με δείγμα από τη νεκροτομή, τα οποία θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανού είπε ότι δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου της 8χρονης, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ετοιμαστεί ούτε η σχετική έκθεση από τον ιατροδικαστή.

Είπε ακόμα ότι χρειάζεται αρκετό διάστημα, για να υπάρξουν αποτελέσματα από τις εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος διενήργησε την νεκροτομή στην παρουσία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, αναχωρεί αύριο από την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση