ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλληνας της χρονιάς ο καπετάνιος που έσωσε 5 χιλιάδες ψυχές (Vid)

Τιμήθηκε μετά θάνατον ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο 44χρονος «ήρωας του Αιγαίου» που έσωσε πάνω από 5.000 πρόσφυγες με το πλήρωμά του και ο οποίος έγινε γνωστός στη διάρκεια της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, ως το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής.

Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος χάθηκε άδικα πέρυσι τον Οκτώβριο από ανακοπή καρδιάς, ήταν γέννημα θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια και είχε δώσει ομολογουμένως ηρωικά τον αγώνα για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών παραλίων, προσπάθεια που τον σημάδεψε.

«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν είχε επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και τού είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Τον διόρθωσαν και τού είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», τού είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν. Οφείλουμε φόρο τιμής, λοιπόν, στον υποπλοίαρχο που ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το Λιμενικό Σώμα της «πληγωμένης» Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Πηγή: Η Καθημερινή

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X