ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελεύθερα δύο άτομα που συνελήφθησαν για υπόθεση απόπειρας φόνου

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο πρόσωπα, ηλικίας 52 ετών, που συνελήφθησαν ως ύποπτα για υπόθεση απόπειρας φόνου και απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, η οποία διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα άτομο συνελήφθη χθες, ενώ το δεύτερο, που είναι κάτοικος χωριού της επαρχίας Αμμοχώστου, συνελήφθη σήμερα με δικαστικό ένταλμα, στη βάση μαρτυρίας που εξασφαλίστηκε εναντίον του.

Αργά το μεσημέρι τα δύο άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους, ωστόσο το Σώμα δεν έκρινε σκόπιμη την περαιτέρω κράτηση τους, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 9.10 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, σημειώθηκε έκρηξη σε σημείο στην μπροστινή αυλή κατοικίας που ανεγέρθηκε πρόσφατα και παραμένει ακατοίκητη, ιδιοκτησία 50χρονου.

Κατά το χρόνο της έκρηξης, ο 50χρονος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού μαζί με 34χρονο και κανένας από τους δύο δεν τραυματίστηκε.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και από έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στην αυλή του σπιτιού.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό εξαήμερη κράτηση ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 35 ετών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X