ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλεγχος εθνικής φρουράς κατά του COVID19

Θα διενεργηθούν 1.000 εργαστηριακές εξετάσεις σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε νεοσύλλεκτους εθνοφρουρούς που θα καταταγούν στην Εθνική Φρουρά τις επόμενες μέρες.

Συνολικά θα διενεργηθούν 1.000 εργαστηριακοί έλεγχοι σε παγκύπρια βάση, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ.

Ο έλεγχος θα είναι δειγματοληπτικός και δεν θα αφορά στο σύνολο των εθνοφρουρών, προστίθεται. Παρόλο που δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι, αναφέρεται, θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους εξ αυτών δεν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για τον έλεγχο 20.000 μαθητών και μελών του προσωπικού σχολικών μονάδων.

Το συντονισμό της διαδικασίας για υλοποίηση του προγράμματος (αριθμητική κατανομή και κατανομή ανά Επαρχία), καθώς και την επιλογή των ατόμων που θα συμμετέχουν, θα αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας, σε συνεννόηση με τα εργαστήρια που θα συμμετέχουν στη διαδικασία, καταλήγει η ανακοίνωση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X