ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΚΥΣΥ - «Οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν πασχαλινό επίδομα»

Διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργικού

Δυστυχώς και φέτος «με βάση την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων, δεν θα πάρει το πασχαλινό επίδομα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ).

«Δυστυχώς ενώ όπως η ίδια η κυβέρνηση τονίζει κατά διαστήματα η κατάσταση της οικονομίας βελτιώθηκε, εντούτοις έκλεισε τα αυτιά της και δεν ακούει τις φωνές διαμαρτυρίας των ηλικιωμένων ούτε έλαβε υπόψη την επιστολή της ΕΚΥΣΥ ημ. 28/11/2018 και αποφάσισε και φέτος χωρίς κανένα διάλογο να παραχωρήσει το επίδομα στους ποιο φτωχούς από τους φτωχούς συνταξιούχους και η αδικία να συνεχίζεται. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η ΕΚΥΣΥ δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και απαιτεί, όπως αναφέρει και στην επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας στις 28 Νοεμβρίου 2018, να επανέλθουν επιτέλους τα κριτήρια που ίσχυαν μέχρι το 2012», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι απαίτηση και προσπάθεια της είναι η επανάκτηση και επαναφορά όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X