ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος οι 21 πρόσκοποι - Πολύωρη ήταν η επιχείρηση

Διασώθηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους

Αίσιο τέλος μετά από γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό των 17 προσκόπων και των 4 ομαδαρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και η κατάσταση φέρεται να είναι υπό έλεγχο.

Μέχρι και τις 8:00 το πρωί της Κυριακής διασώθηκαν και τα δύο τελευταία άτομα.

Τα 21 άτομα θα οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος ενώ θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για περίθαλψη των προσκόπων.

Οι 21 προσκόποι ενώ έκαναν ορειβασία το απόγευμα του Σαββάτου, έχασαν τον προσανατολισμό τους στην περιοχή του Τροόδους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 17 πρόσκοποι και οι 4 ομαδάρχες βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή, σε μια πλαγιά στη διαδρομή από το Τρόοδος για τον Άγιο Νικόλαο Στέγης και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Η ομάδα των προσκόπων είχε εντοπιστεί, τόσο από περιγραφές μέσω τηλεφώνου, όσο και από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων. Έγιναν προσπάθειες να καθοδηγηθούν τα μέλη της ομάδας, ώστε να φτάσουν σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από οχήματα της Αστυνομίας.

Προηγούμενη ενημέρωση 

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, όταν ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας τηλεφώνησε για βοήθεια καθώς είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ, του Τμήματος Δασών αλλά και πολίτες που γνωρίζουν την περιοχή.

Επίσης, μέλος της Αστυνομίας βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με έναν εκ των επικεφαλής της ομάδας, σε μια προσπάθεια να κατευθυνθούν οι πρόσκοποι σε ασφαλές σημείο και να παραληφθούν από τις αρχές.

Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε μόλις εντοπιστούν οι πρόσκοποι, να τύχουν κατάλληλης υποδοχής με ζεστά ροφήματα και κουβέρτες, ενώ στον χώρο αναμένουν και ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους αλλά και για να αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά υποθερμίας λόγω του ψύχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X