ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο η Επιτροπή Ελέγχου

Για τον συμψηφισμό καταθέσεων-δανείων στον Συνεργατισμό

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου συνεδριάζει εκτάκτως το Σάββατο, στις 9.30πμ, για να συζητήσει το θέμα του συμψηφισμού καταθέσεων και δανείων πελατών του Συνεργατισμού, που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα.

Το θέμα ενέγραψε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, αλλά προστέθηκε αυτεπάγγελτα ολόκληρη η Επιτροπή Ελέγχου. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, η Βουλή έχει υποχρέωση να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

«Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, αλλά είναι ένα θέμα που δεν επιδέχεται καθυστέρησης. Πρέπει να βρεθεί μια λύση», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Κουλίας. Είπε ακόμη ότι στη συνεδρίαση του Σαββάτου θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

«Ευελπιστώ ότι οι αρμόδιοι, παρά το σύντομο της προειδοποίησης, θα είναι έτοιμοι και θα έρθουν» τόσο από τον Συνεργατισμό, όσο και από την Ελληνική Τράπεζα, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι επικοινώνησε την Τετάρτη για το θέμα με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ο οποίος του είπε ότι ενδεχομένως να δημιουργούνται και «πολλά ποινικά αδικήματα».

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τη διεξαγωγή της συνεδρίασης το Σάββατο, από τη στιγμή που ο Υπουργός Οικονομικών, η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και η Νομική Υπηρεσία δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε κατεπείγουσα συζήτηση του θέματος και η Επιτροπή Ελέγχου ανταποκρίθηκε άμεσα. «Τονίσαμε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία αρμοδίων φορέων, προκείμενου να γίνει μια συζήτηση ουσίας», είπε.

Ανέφερε ωστόσο ότι ενημερώθηκε πως τόσο ο Υπουργός Οικονομικών, όσο και η Διοικήτρια της ΚΤΚ θα απουσιάζουν στο εξωτερικό. «Η δική μας εισήγηση είναι να διασφαλιστεί ημερομηνία, κατά την οποία όλοι οι ρυθμιστές θα είναι παρόντες για να μπορούμε να έχουμε μια ουσιώδη κατάληξη και μετά να επανέλθουμε και να ορίσουμε έκτακτη συνεδρίαση. Αλλιώς δεν θα υπάρχει νόημα», κατέληξε.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου κινητοποιείται για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αδικία με τον συμψηφισμό καταθέσεων και δανείων των πελατών του πρώην Συνεργατισμού που μεταφέρθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα, ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

«Η παρέμβαση της Επιτροπής θα είναι καθοριστική, στην ανάγκη θα συνεδριάσουμε και μέσα στο Σαββατοκύριακο», είπε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή των Οικολόγων, ζητήθηκαν πλήρη στοιχεία από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, ενώ θα κληθεί στη Βουλή η ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας και του πρώην Συνεργατισμού.

Ο ίδιος χαρακτήρισε καθοριστική την παρουσία στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Ιωάννη Μάτση.

«Αυτή η περίεργη, καταχρηστική και άδικη στάση απέναντι σε χιλιάδες πελάτες του πρώην Συνεργατισμού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X