ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξέσπασαν και τα «έψαλλαν» στον Κληρίδη έξω από την Βουλή (Vid)

Ένταση στην διαμαρτυρία των πολιτών για τις εκποιήσεις

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων εκδήλωση διαμαρτυρίας με θέμα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενόψει της συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής που αναμένεται να συγκληθεί με καθυστέρηση για συζήτηση των αναπομπών της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση κατά την έξοδο από τη Βουλή του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ο οποίος δέχθηκε χαρακτηρισμούς από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι καταφέρθηκαν και εναντίον της αστυνομίας λέγοντας ότι τα πυρά της έπρεπε να ήταν στραμμένα στον Γενικό Εισαγγελέα και όχι σε αυτούς.

Οι συγκεντρωθέντες έχουν αναρτήσει πλακάτ στα οποία αναγράφονται συνθήματα, όπως «Πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα να σταματήσουν την κοροϊδία», «Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι εκποιήσεις περιουσιών», «Χρηματοπιστωτική ληστεία-οικονομικό πραξικόπημα».



Στον χώρο έξω από το κτήριο της Βουλής υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, άνδρες της ΜΜΑΔ ενώ έχει διακοπεί για την κυκλοφορία ο δρόμος μπροστά από την Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής ήταν προγραμματισμένη για τις 1030 και αναβλήθηκε για τις 1130.

Βουλευτές των κομμάτων που φαίνεται να προσανατολίζονται προς ψήφιση των νόμων περί εκποιήσεων κατά την είσοδο τους στο κτήριο της Βουλής έγιναν δέκτες παραπόνων από τους συγκεντρωθέντες, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι «εμείς σας ψηφίζουμε κι εσείς μας παίρνετε τις περιουσίες μας».

Τη διαμαρτυρία κάλεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΠΥΡΟΔΑΤ) και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

Τη συμπαράστασή τους στους συγκεντρωθέντες εξέφρασε το Κίνημα Οικολόγων και το ΕΛΑΜ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X