ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτακτη κρατική χορηγία 100 χιλιάδων ευρώ για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Την πρόταση κατέθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Επιπρόσθετη ενίσχυση ύψους 100.000 ευρώ θα παραχωρηθεί σε καταφύγια αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από Πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η ενίσχυση αυτή παραχωρείται με σκοπό τα καταφύγια να υλοποιήσουν μια σειρά από βελτιωτικά έργα που αποσκοπούν, αφενός, στην προστασία και ευημερία των ζώων που φιλοξενούν και, αφετέρου, αποτελούν προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία τους.

Η περαιτέρω στήριξη των καταφύγιων αδέσποτων ζώων κρίθηκε αναγκαία για σκοπούς προσαρμογής των υποδομών και της λειτουργίας των καταφυγίων, σύμφωνα με τους περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Κανονισμούς (Προστασία Σκύλων και Γατών σε Εκτροφεία, Ξενοδοχεία, Καταφύγια και Υποστατικά Φύλαξης).

Οι εν λόγω Κανονισμοί, που βρίσκονται επί του παρόντος ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων στη χώρα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που καθορίζονται κατασκευαστικές και λειτουργικές απαιτήσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων στις πιο πάνω εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε κάθε επιλέξιμο για κρατική χορηγία καταφύγιο θα παραχωρείται έκτακτη-συμπληρωματική κρατική ενίσχυση ποσού μέχρι 10.000 ευρώ. Ως προϋπόθεση για την εν λόγω συμπληρωματική χορηγία, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις προστασίας ζώων που λειτουργούν καταφύγια, να πληρούν τα κριτήρια παραχώρησης της ετήσιας κρατικής χορηγίας και να υποβάλουν πλάνο υλοποίησης των προτεινόμενων βελτιωτικών έργων στις εγκαταστάσεις τους.

Τόσο η χθεσινή Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όσο και οι πιο πάνω Κανονισμοί, αποτελούν μέρος των δράσεων και πολιτικών που προωθούνται μέσα από το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων, το οποίο είχε εξαγγείλει τον Ιούλιο του 2018 το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται τέλος, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, στην ίδια συνεδρία επιβεβαίωσε και τη διάθεση ποσού 75.000 ευρώ, σε ετήσια βάση, για την εφαρμογή του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Γάτων.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X