ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκστρατεία - «Σκέφτου #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ»

Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού

Σε νέα ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη με τον ανατρεπτικό τίτλο «Σκέφτου #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ» προχωρεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ).

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, στόχος της εκστρατείας, που σχεδιάστηκε από νέους, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικότερα των νεαρών ανδρών, για το ασφαλέστερο σεξ, εστιάζοντας στη χρήση του προφυλακτικού ως τη μοναδική μέθοδο αντισύλληψης, η οποία προστατεύει πέραν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.


Πάφος - Θάνατος βρέφους: Στο νοσοκομείο ο πατέρας


Η ιδέα προέκυψε μετά από διαβουλεύσεις που υλοποίησε ο Σύνδεσμος με νέες και νέους 16-30 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το ασφαλέστερο σεξ, τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις και την αντισύλληψη.

Τόνισαν επίσης την απουσία πληροφόρησης για θέματα σεξουαλικής υγείας, καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες υγείας, και ανέδειξαν ότι τα στερεότυπα και τα ταμπού συχνά εμποδίζουν την ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία για θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων.


Κύπρος: Φυλακή ο «Ροζ Πάνθηρας» - Ποια είναι η περιβόητη σπείρα;


Το κεντρικό σλόγκαν και τα μηνύματα της εκστρατείας δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διήμερου σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών, όπου συζητήθηκαν οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν στη μη συστηματική χρήση του προφυλακτικού.

Φάνηκε ότι, αρκετοί νέοι άνδρες αντιμετωπίζουν τη χρήση προφύλαξης ως αδυναμία, νιώθουν ότι «δε βολεύει» ή «χαλάει την αίσθηση», κ.α. Έτσι, συχνά χρησιμοποιούνται λιγότερο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψης, όπως είναι η διακεκομμένη συνουσία, ή άλλες, που όμως δεν προσφέρουν προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, αναφέρεται.

Μέσω της εκστρατείας ο ΚΣΟΠ ενθαρρύνει τους νέους να «σκεφτούν #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ» και να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις με σεβασμό στο σώμα και την υγεία τη δική τους, αλλά και των συντρόφων τους. Η εκστρατεία λαμβάνει χώρα μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και με δράσεις ενημέρωσης σε πανεπιστήμια και άλλους χώρους με διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X