ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκρηξη βόμβας σε ειδησεογραφικό όμιλο στη Λεμεσό (pics, vid)

«Στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση»

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομιλού MC Digital Media (Cyprus Times), στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έκρηξη, που σημειώθηκε στις 2.10, προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων του ομίλου, που βρίσκονται στην οδό Καμελίας.

Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος.

Διαφορά τεκμήρια που εντοπίστηκαν, παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

«Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής του ομίλου, MC Digital Media, Χρίστος Μαραγκός, ανέφερε «θέλω να στείλω ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως τέτοιες ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης» προσθέτοντας «καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες».

Ο διευθυντής του ομίλου σημείωσε πως τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας.

«Στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση»

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της MC Digital Media, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 και σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος τοποθετήθηκε στην κύρια είσοδο των γραφείων του δημοσιογραφικού ομίλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο.



«Η Αστυνομία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι στα χέρια της με σκοπό να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας», είπε ο κ.Σωτηριάδης, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η Αστυνομία ανησυχεί για το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια εναντίον ενός ομίλου που σχετίζεται με το δημοσιογραφικό λειτούργημα και διαμήνυσε ότι οι έρευνες θα ενταθούν προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.


To 24news συμπαραστέκεται στους συναδέλφους του ειδησεογραφικού ομίλου MC Digital Media, καταδικάζοντας την βομβιστική επίθεση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X