ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπέμπουν SOS οι ιδιοκτήτες κέντρων νυχτερινής διασκέδασης

Η ΟΣΙΚΑ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας ιδιοκτητών κέντρων νυχτερινής διασκέδασης

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής( ΟΣΙΚΑ) στηρίζει πλήρως την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, που πραγματοποιείται αύριο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό μέγαρο διότι δικαιολογημένα οι επιχειρήσεις που έχουν παραμείνει κλειστές καθόλη την διάρκεια της πανδημίας έπρεπε να αποζημιωθούν όπως έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στη στήριξη των επιχειρήσεων μόνο για τις 30 εβδομάδες του χρόνου, που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις αποζημιώνονται κατά το 50%. Αναφέρει επίσης ότι για 60 εβδομάδες τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης έχουν μηδενικά εισοδήματα, συσσωρεύουν ζημιές και χρέη γιατί τα πάγια λειτουργικά και εμπορικά έξοδα τρέχουν, ενώ πρέπει να συντηρήσουν και τις οικογένειές τους.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.) , όπως ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου που είναι μέλος της ΟΣΙΚΑ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, αποφάσισε ομόφωνα δυναμικές ενέργειες με πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο θα επιδώσει σχετικά ψηφίσματα, την Τετάρτη 26/05/2021, .

Ο κλάδος, τόνισε, εκπέμπει SOS καθότι οι ιδιοκτήτες προβαίνουν σε εξώσεις, καθώς θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες έχουν πάρει βοηθήματα από το Κράτος και δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, αυτές οι επιχειρήσεις δηλαδή τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, με τα συσσωρευμένα ενοίκια και τις καθημερινές φθορές λόγω του ότι παρέμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας του COVID- 19 θα χρειαστούν, όπως είπε, στήριξη για να επαναλειτουργήσουν.

Επιπρόσθετα κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως στηρίξουν αυτή την κατηγορία των κέντρων αναψυχής που έχει πληγεί περισσότερο από τους άλλους και που παραμένουν καθηλωμένοι. Ενδεικτικά σημείωσε πως παγκύπρια τα νυχτερινά κέντρα αναψυχής είναι 110 και εργοδοτούν περίπου 2.500 υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ αναφέρει ακόμα ότι ενώ όλοι οι άλλοι κλάδοι έχουν δικαίωμα στο επιχειρείν και ωφελούνται κατά 60% στο κόστος απασχόλησης από τα προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας που τους ενισχύει τη βιωσιμότητα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις και την κερδοφορία, αντίθετα ο κλάδος ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ για 60 ολόκληρες εβδομάδες καταγράφει εμπορικές ζημιές που καθιστούν αμφίβολη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και 2.500 θέσεων εργασίας.

Ο κ. Θρασυβούλου τόνισε πως τα νυχτερινά κέντρα αποτελούν τη μειοψηφία των κέντρων αναψυχής για αυτό, όπως είπε, το Κράτος μπορεί να τα στηρίξει, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X