ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκλεισαν δρόμο κάτοικοι στην Παρεκκλησιά

Γιατί «φωνάζουν» οι κάτοικοι

Με συμβολική αποκοπή του δρόμου που οδηγεί στα λατομεία της περιοχής, κάτοικοι της Παρεκκλησιάς και των γύρω κοινοτήτων, καλούν τους αρμόδιους να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την υγεία τους, κάνοντας λόγο για οχληρία, ρύπανση αλλά και επικίνδυνες οδικές συμπεριφορές.

Οι επηρεαζόμενοι των κοινοτήτων Παρεκκλησιάς, Πύργου, Πραστειού Κελλακίου, και Κελλακίου, αναφέρουν πως δεν επιδιώκουν το κλείσιμο των λατομείων, όπου εργάζονται πολλοί οικογενειάρχες, αλλά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαβίωση και διακίνηση των κατοίκων.

Έχουμε προβλήματα από την οχληρία, καθώς τα λατομεία εργάζονται ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, μέχρι τις πρωινές ώρες, είπε ο κοινοτάρχης Παρεκκλησιάς Σωκράτης Παύλου, προσθέτοντας ότι το οδικό δίκτυο χρειάζεται αναβάθμιση. Τα φορτηγά που διακινούνται, πρόσθεσε, δημιουργούν σκόνες στην ατμόσφαιρα και ζημιές στο οδόστρωμα και υπογράμμισε πως, "θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας".

Για "εμφανή έλλειψη μέτρων" προς αντιμετώπιση της οχληρίας και για παντελή ενημέρωση γύρω από τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, έκανε λόγο ο κοινοτάρχης Πραστειού Κελλακίου, Ευριπίδης Μολυβάς, ενώ η κοινοτάρχης Κελλακίου, Κωνσταντία Αντζουλή, αναφέρθηκε σε κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί της περιοχής, " με τη συμπεριφορά των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα και δεν συμμορφώνονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας".

Οι κοινότητες ζητούν όπως δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των λατομείων καθώς και του παράνομου, όπως υποστηρίζουν, εργοστασίου παραγωγής ασφαλτικού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν, ο Πρόεδρος και στελέχη του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση