ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκανε την διάρρηξη «επάγγελμα» - Στο κελί 34χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 34χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ 21 και 23 Οκτωβρίου 2019 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 22 Οκτωβρίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα που διαμένει στη Λάρνακα ότι την ίδια ημέρα άγνωστοι διέρρηξαν την κατοικία της. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν στη σκηνή και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο – έξοδο αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο αλουμίνιο φυλλαράκι και ακολούθως ξύλινο παράθυρο.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι από την κατοικία κλάπηκαν ασημικά και χρυσαφικά συνολικής αξίας 12.200 ευρώ.

Την ίδια μέρα καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από άνδρα ότι μεταξύ των ημερομηνιών 21 – 22 Οκτωβρίου διαρρήχθηκε το πατρικό του σπίτι στη Λάρνακα, που είναι ακατοίκητο αλλά μέρος του λειτουργεί ως στούντιο γυμναστικής.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας επισκέφθηκαν την σκηνή και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο – έξοδο στο σπίτι από ανοιγόμενο πλαϊνό ξύλινο παράθυρο το οποίο παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο και έκλεψαν το ποσό των 50 ευρώ σε διάφορα κέρματα.

Εξάλλου στις 23 Οκτωβρίου καταγγέλθηκε από διαχειρίστρια κατοικίας στη Λάρνακα, που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας καθολικών και διαμονής γυναικών από τις Φιλιππίνες, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 21 – 23 Οκτωβρίου, άγνωστοι διέρρηξαν την οικία.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβηκαν στην σκηνή και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο, αφού αφαίρεσαν αλουμινένια συρόμενα παράθυρα στο πλάϊ της κατοικίας και η έξοδος επιτεύχθηκε από αλουμινένια μπαλκονόπορτα την οποία άνοιξαν από μέσα.

Από την κατοικία κλάπηκαν δύο εξοπλισμός ήχου συνολικής αξίας 1500 ευρώ.

Η Αστυνομία διενήργησε εξετάσεις και έρευνες ενώ επιθεωρήθηκαν και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του 34χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και έρευνας της κατοικίας και του αυτοκινήτου του.

Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων δύο μεγάλα μεγάφωνα, δύο μικρά μεγάφωνα, μια μικροφωνική και δύο τσάντες μέσα στις οποίες υπήρχαν καλώδια, και τα οποία αναγνωρίστηκαν από την παραπονούμενη της οικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας καθολικών.

Ακόμα στο καπό του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα χάρτινο κιβώτιο εντός του οποίου υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκαν τιμαλφή, ενώ κάτω από τη θέση του οδηγού υπήρχαν διάφορα άλλα αντικείμενα μεταξύ των οποίων ένας κοσμήματα.

Ο 34χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X