ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες «βιβλικής» καταστροφής στα κατεχόμενα (vid,pics)

Νεκροί, αγνοούμενοι, καταστροφές - Τα λάθη του παρελθόντος

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στα Κατεχόμενα, μετρούν τις πληγές. Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, στην τουρκοκυπριακή κοινότητα επικρατεί αναβρασμός, κλίμα προβληματισμού και πένθους.

Η «κυβέρνηση» του Τουφάν Έρχιουρμαν μπροστά στη μεγάλη καταστροφή ρίχνει τη«μπάλα» στους πολίτες. Σύμφωνα με τον Τ/κ «Πρωθυπουργό», οι ιδιοκτήτες κατοικιών που χτίζουν οικίες σε περιοχές ρυακιών και δεν παραχωρούν τμήμα της περιουσίας τους για να δημιουργηθούν αντιπλημμυρικά έργα, φέρουν την μέγιστη ευθύνη για την νέα τραγωδία. Αυτή η επεξήγηση βρίσκει περιορισμένο αντίκτυπο στην τ/κ κοινότητα.

Στην Κερύνεια χθες το πρωί «Πρωθυπουργός» και «Αντιπρόεδρος» της «κυβέρνησης» καταγράφουν τις ζημιές.

Τα λάθη του παρελθόντος

Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής, τα τ/κ κόμματα στο σύνολό τους καταλήγουν με πικρία στο συμπέρασμα ότι για τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ώρες ευθύνονται τα λάθη του παρελθόντος. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και οι ειδικοί, επιστήμονες και άνθρωποι του τομέα των οικοδομών. Μερίδες της Αριστεράς προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα και εστιάζουν στον ρόλο του ανέλεγκτου πληθυσμού από την Ανατολία στην Κύπρο.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ο τραγικός θάνατος νέων ανθρώπων που επέβαιναν σε ένα όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και αναποδογύρισε σε μια χαράδρα στην περιοχή της Κερύνειας, προκαλεί μεγάλη στεναχώρια και σύγχυση. Στο διαδίκτυο ξεχωρίζει η άποψη των Τ/κ πολιτών ότι παρά τη νέα τραγωδία και την απώλεια ζωών, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες δεν θα πρέπει να αναμένονται μεγάλες αλλαγές που θα μπορούσαν να εμποδίσουν μελλοντικά τέτοιου είδους τραγωδίες.

Τα μηνύματα συμπαράστασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο των σαρωτικών εξελίξεων, τα τ/κ μέσα εστιάζουν και στο μήνυμα συμπαράστασης που έστειλε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στην τ/κ κοινότητα.

Το ίδιο έπραξε και η τουρκική κυβέρνηση δια του στόματος του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Εσωτερικών.
Η τ/κ ηγεσία ανακοίνωσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία της Μεγάλης Βρετανίας είναι έτοιμη για παροχή κάθε είδους υποστήριξης.
«Πληρώνουμε τα λάθη μας»

«Πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος», είναι ο απολογισμός-συμπέρασμα του Αντιπροέδρου της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ. Σήμερα, πολλοί Τουρκοκύπριοι αμφιβάλλουν για το αν η «κυβέρνηση» του κ. Όζερσαϊ και οι υπόλοιπες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις είναι σε θέση να διορθώσουν αυτά τα λάθη και να καθορίσουν μια νέα στρατηγική.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X