ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειμώνιασε! Στα λευκά το Τρόοδος - Βροχές, καταιγίδες και παγετός (vid)

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος

Ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το πρωί της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου αφού χιόνισε για πρώτη φορά φέτος στο Τρόοδος. 

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν από τις σελίδες Kitas Weather και ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ η περιοχή άρχισε να «ντύνεται» στα λευκά. 

 

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα δημιουργηθεί ένα μαγευτικό τοπίο στην βουνοκορφές του Τροόδους.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια, τα ανατολικά ή και σε καταιγίδα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα μέχρι νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X