ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδωσε προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για μοτοσικλέτα – Έπεσε θύμα απάτης

Η υπόθεση διερευνάται από το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού

Ανακοινώσεις

Θύμα νέας διαδικτυακής απάτης φέρεται να έπεσε 48χρονος, ο οποίος προσπάθησε να αγοράσει μοτοσικλέτα μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και διερευνάται από το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, στις 10 Φεβρουαρίου 2023, ο παραπονούμενος είχε εντοπίσει στο διαδίκτυο, μοτοσικλέτα η οποία διατίθετο προς πώληση, σε ιστοσελίδα συγκεκριμένης εταιρείας, με έδρα χώρα του εξωτερικού. Ο παραπονούμενος αντάλλαξε ηλεκτρονικά μηνύματα με τον πωλητή για πραγματοποίηση της αγοράς. Στην συνομιλία τους, παρεισφρήσαν απατεώνες, οι οποίοι προσποιούμενοι τον πωλητή, υπέδειξαν στον 48χρονο, να προχωρήσει σε καταβολή της προκαταβολής, ύψους €4,200, σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ο παραπονούμενος προχώρησε στην καταβολή του χρηματικού ποσού, στον τραπεζικό λογαριασμό, που του υποδείχθηκε, ωστόσο συνέχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον πραγματικό πωλητή, ότι η προκαταβολή δεν καταβλήθηκε.

Ως εκ τούτου, χθες, ο παραπονούμενος επικοινώνησε με την τράπεζα του, με αποτέλεσμα να αντιληφθεί ότι το έμβασμα είχε γίνει κανονικά και ότι ο ίδιος είχε πέσει θύμα απάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X