ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ασθενείς σε δωμάτια απομόνωσης για κορωνοϊό στο Γ.Ν Λεμεσού - Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Τρέχουν να λύσουν το πρόβλημα έλλειψης κλινών

Ασθενείς οι οποίοι δεν πάσχουν από σοβαρές λοιμώξεις έχουν τοποθετηθεί το βράδυ της Τρίτης (4/2) στα δωμάτια αρνητικής πίεσης στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση απομόνωσης ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού.

Αιτία είναι η υπερπληρότητα που παρατηρείται αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες για να υποδεχθούν ασθενείς.

Η συγκεκριμένη πληροφορία έφθασε στο 24news από πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχία καθώς θεώρησαν ότι εάν προκύψει κάποιο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, δεν θα έπρεπε να νοσηλεύονταν ήδη ασθενείς στα συγκεκριμένα δωμάτια.

Θέσαμε την πληροφορία ενώπιον του εκπροσώπου τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπου Χαριλάου, ο οποίος την επιβεβαίωσε. Όπως εξήγησε ο κ. Χαριλάου, πρόκειται για συγκεκριμένα δωμάτια απομόνωσης τα οποία είναι αρνητικής πίεσης για λοιμώδη νοσήματα υψηλής επικινδυνότητας.

Ο ίδιος καθησυχάζει τις ανησυχίες αναφέροντας ότι «τα τέσσερα δίκλινα δωμάτια είναι υψηλών προδιαγραφών και σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν. Δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα δωμάτια εάν δεν υπάρχει σχετικό περιστατικό. Καμία χώρα δεν έχει υποδομές που δεν χρησιμοποιούνται. Όλες οι υποδομές των νοσοκομείων χρησιμοποιούνται είτε είναι θάλαμοι απομόνωσης ή όχι σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε κρούσμα, αδειάζουν για να υποδεχθούν τα περιστατικά που χρήζουν απομόνωσης», τόνισε ο ίδιος.

Ενίσχυση με επιπλέον κρεβάτια

Όπως σημειώνει στο 24news, ο κ. Χαριλάου, ο ΟΚΥπΥ προσπαθεί να επιληφθεί του προβλήματος που εντοπίζεται κυρίως στα νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου και αφορά την έλλειψη κλινών.

«Στη Λεμεσό αναπτύχθηκαν τέσσερις νέες κλίνες και ευελπιστούμε ότι σήμερα θα δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερες. Αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση όλων των χώρων σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου για να δούμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για ανάπτυξη νέων κλινών», εξηγεί ο κ. Χαριλάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση των κλινών στα νοσοκομεία. Τα εξιτήρια θα πρέπει να υπογράφονται νωρίς και οι συγγενείς να παραλαμβάνουν ασθενείς έγκαιρα ώστε να αδειάζουν κλίνες.

Όλα τα νοσοκομεία διαθέτουν δωμάτια απομόνωσης και υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός, διαβεβαίωσε ο κ. Χαριλάου.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X