ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δόθηκε «υπηκοότητα» στον αρχιτέκτονα του νέου «προεδρικού μεγάρου» στα κατεχόμενα

Τα επιμελητήρια χαρακτηρίζουν την παραχώρηση αυτής της «υπηκοότητας» ως ξεκάθαρη παρέμβαση διά χειρός «κυβέρνησης»

ΚΥΠΕ

Η τ/κ ένωση επιμελητηρίων αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών ανακοίνωσε ότι ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, παραχώρησε την «υπηκοότητα» στον Τούρκο αρχιτέκτονα που θα κτίσει το συγκρότημα κτιρίων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το νέο «προεδρικό μέγαρο» του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στη γραπτή ανακοίνωση η ένωση επιμελητηρίων προσθέτει ότι ήλπιζε να ήταν μόνο φήμες οι πληροφορίες ότι θα παραχωρείτο η «υπηκοότητα» στον εν λόγω αρχιτέκτονα, όμως πληροφορήθηκε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 το «υπουργικό συμβούλιο» το αποφάσισε επικαλούμενο «εξαιρέσεις».

Αυτή η απόφαση είναι η αποκάλυψη του κινδύνου και των στόχων ειδικά των κατ’ εξαίρεση «υπηκοοτήτων» που δεν έχουν σταματημό, αναφέρεται στη δήλωση στην οποία προτίθεται ότι «αυτό που γίνεται σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια αφανισμού όλων των επαγγελμάτων και των τομέων μαζί με την αρχιτεκτονική/πολιτική μηχανική, παράλληλα με την παραγνώριση της ταυτότητας και των ανθρώπων της χώρας».

Τα επιμελητήρια χαρακτηρίζουν την παραχώρηση αυτής της «υπηκοότητας» ως ξεκάθαρη παρέμβαση διά χειρός «κυβέρνησης» τόσο στην ταυτότητά τους όσο και στην επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X