ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: Πότε θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Χατζηξενοφώντος

Με τις τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και της υπεράσπισης θα συνεχιστεί η διαδικασία για την υπόθεση του διπλού φονικού, που διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου του 2018, στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Η διαδικασία, η οποία διεξάγεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου, στις 09:00.

Κατά την έναρξη της σημερινής δικάσιμου, η υπεράσπιση του μοναδικού πλέον κατηγορούμενου στην υπόθεση, Μάριου Χατζηξενοφώντος, δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί την επανακλήτευση οποιουδήποτε άλλου μάρτυρα κατηγορίας.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία θα προχωρήσει με τις τελικές αγορεύσεις κατηγορούσας Αρχής και υπεράσπισης και στη συνέχεια το τριμελές Κακουργιοδικείο θα αποφασίσει κατά πόσο ο κατηγορούμενος είναι ένοχος ή αθώος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 ότι η κατηγορούσα Αρχή έχει καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για διάπραξη φόνου, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, για διάρρηξη οικίας και μεταφορά επιθετικών οργάνων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν, επίσης, ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και η πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιαμς.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον Λοΐζο Τζιωνή, την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού και στη Σάρα Σιάμς την ποινή της άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Από το εδώλιο του μάρτυρα και απαντώντας ενόρκως στα ερωτήματα του συνηγόρου υπεράσπισης, Μάριου Γεωργίου, ο κατηγορούμενος είπε στις προηγούμενες δικάσιμους, πως δεν έχει κάνει φόνο, ούτε συνωμότησε, ούτε διέρρηξε οικία, ούτε προχώρησε σε απαγωγή οποιουδήποτε προσώπου ή να μετέφερε επιθετικά όπλα.

Περιέγραψε τη σχέση του με τον Λοΐζο Τζιωνή και τα όσα διαμείφθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της νύχτας που διαπράχθηκε το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του άτυχου ζεύγους απειλήθηκε με μαχαίρι από τον Τζιωνή, ώστε να τον ακολουθήσει στο σπίτι των θυμάτων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν γνώριζε τι πήγαιναν να κάνουν εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν γνώριζε ότι ο Λοΐζος Τζιωνής σκόπευε να κάνει φόνο και ληστεία.

Ανέφερε, επίσης, ότι μετά τις τραγικές στιγμές, που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου, στον Στρόβολο, ο ίδιος δεν πήγε στην αστυνομία, γιατί τον απειλούσε ο Τζιωνής και φοβόταν για τη ζωή του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X