ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό - «Όταν κόντεψα και είδα ότι ο Τζιωνής είχε αίματα πάγωσα»

«Ο Λοΐζος μετά που έκανε κοκαΐνη ήταν ανήσυχος, επιθετικός»

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο μοναδικός κατηγορούμενος, Μάριος Χατζηξενοφώντος σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, που διαπράχθηκε στον Στρόβολο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε στην προηγούμενη διαδικασία, ότι Κατηγορούσα Αρχή έχει καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Μάριου Χατζηξενοφώντος, κατηγορούμενου στην υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στον Στρόβολο στις 19 Απριλίου 2018, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ο Τζιωνής τον απείλησε με μαχαίρι για να τον ακολουθήσει στην οδό Ζαλόγγου, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

Δείτε όλα όσα έγιναν στην σημερινή διαδικασία

Δικηγόρος - Στις 18 Απριλίου η ώρα 10:20 με ποιους ήσουν;

Μάριος - Ήμουν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή, ήμουν μαζί με τον Τζιωνή, τον Λευτέρη και την Σάρα. Ο Λοΐζος ήρτεν στο σπίτι μου και με ζητούσε να ‘ρτώ από το σπίτι του για να του δώσω κάνναβη. Τον Λοΐζο τον γνώρισα πριν ένα μήνα πριν το συμβάν, τον γνώρισα στην δουλειά, είχαμε μια συνομιλία για χόρτο και με ρώτησε αν μπορώ να του βρω χόρτο. Τον είδα γύρω στις 5-6 φορές πριν το συμβάν.

Στα Λατσιά ο Λοΐζος αγόρασε κόκα, του έδωσα 50 ευρώ για να το αγοράσει. Δεν έκανα χρήση κοκαΐνης, δεν είμαι χρήστης κοκαΐνης, έκανε η Σάρα και ο Τζιωνής κοκαΐνη. Με την Σάρα γνωριστήκαμε την νύχτα που έγινε το συμβάν αλλά την είδα ακόμη μια φορά όταν ήρθε ο Τζιωνής και του έδωσα κάνναβη. Δεν θυμάμαι αν η χρήση κοκαΐνης είχε κάποια επίδραση στην Σάρα. Ο Λοΐζος μετά που έκανε κοκαΐνη ήταν ανήσυχος, επιθετικός, είχε αλλάξει απότομα η συμπεριφορά, στην δεύτερη γραμμή που έκαμε έβγαλε μαχαίρι και το ανέμιζε δεξιά και αριστερά, η επίδραση που είχε η κόκα πάνω στο Λοΐζο ήταν τρομακτική.

Ο Λοΐζος μου είπε ότι θα πάμε σε σπίτι σε κάποιο φίλο του επειδή του χρωστά λεφτά για να μου δώσει εκείνα που μου χρωστά. Εγώ αρνήθηκα, αυτός μου είπε θα έρθεις μαζί μου γύρισε την μύτη του μαχαιριού στην μεριά μου. Όταν του αρνήθηκα εκ νέου μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, μου είπε ένα ‘ρτείς μαζί μου θέλεις, δεν θέλεις. Μετά από αυτό, έβαλε ένα πουκάμισο, έβαλε κάτι καλτσάκια, έπιασε ρούχα με έπιασε και μένα και βγήκαμε έξω. Ήταν επιθετικός ο Τζιωνής, ο Λοΐζος στις προηγούμενες συναντήσεις ήταν εντάξει η συμπεριφορά του.

Δικηγόρος - Στην όλη διαδρομή κράταγε μαχαίρι;

Μάριος - Φτάσαμε σε ένα πάρκινγκ και μου έδωσε ένα γκρίζο τρικό και το μαντήλι του Bob Marley. Μετά πήγαμε προς τα πάνω, στην ταράτσα της πολυκατοικίας από τις σκάλες, ο Λοΐζος πηγαινοερχόταν, ήταν ανήσυχος. Μου έδειξε ένα σπίτι και τον ρώτησα αν είναι το σπίτι του φίλου του που έλεγε και μου απάντησε ναι.

Σε ερώτηση του δικηγόρου του γιατί δεν έφυγε όταν φτάσανε στην πολυκατοικία, ο Μάριος απάντησε «ήμουν τρομοκρατημένος, φοβόμουν τον Τζιωνή».

Μάριος - Ο Τζιωνής πήδηξε στην αυλή, ήμουν τρομοκρατημένος, ήθελα να φύγω. Τον είδα ξανά μετά από πέντε λεπτά, άνοιξε μια πόρτα της κουζίνας, μου είπε έλα, όταν κόντεψα είδα τον Λοΐζο με το μαχαίρι και είχε αίματα, είδα ένα ανήλικο με ψηλά τα χέρια  Όταν κόντεψα και είδα ότι ο Τζιωνής είχε αίματα πάγωσα. Τον έπιασε τον μικρό τον πήγε στο υπόγειο.  

Δικηγόρος - Γιατί δεν έφυγες την ώρα που ήσουν έξω από το σπίτι;

Μάριος - Ήμουν τρομοκρατημένος, ήμουν πολλά συγχυσμένος, έκαμα σκέψεις όταν είδα το Τζιωνή να μπαίνει στο σπίτι με τέτοιο τρόπο, ότι μπορεί να έμπαινε και στο δικό μου σπίτι

Εγώ έμεινα στο σημείο που ήμουν στην αρχή, ο Λοΐζος μου είπε ακολουθάμε, πήγαμε πάνω έψαχνε ερμάρια και κράταγε μαχαίρι.

Οι μέχρι τώρα ποινές

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, καθώς και την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού.

Σημειώνεται, ότι η πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και μάρτυρας κατηγορίας, Σάρα Σιάμς, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού, με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X