ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: «Μου είπε, σκότωσα τους γονείς σου»

Η συγκλονιστική κατάθεση του 15χρονου γιου του ζεύγους

Δημήτρης Λουκά

Συνέχεια δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, στην διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, σε σχέση με την διπλή στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου στην οικία τους, στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.

Συγκλονισμό προκάλεσε η κατάθεση του 15χρονου γιου του δολοφονηθέντος ζεύγους, την οποία ανέγνωσε μέλος της Αστυνομίας, που επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Με το τέλος της διαδικασίας, ορίστηκε η νέα δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 09:00 το πρωί.

Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Ως νέος μάρτυρας κατηγορίας, εμφανίστηκε ο Αστυφύλακας Ανδρέας Παπασάββας, ο οποίος υπηρετεί στην Τροχαία Λευκωσίας και το βράδυ του φόνου κλήθηκε να μεταβεί στην περιοχή. Ο ίδιος, μαζί με συνάδελφό του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στην σκηνή.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο μάρτυρας ανέγνωσε την κατάθεσή του, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Στις 19/4 και η ώρα 1:45 π.μ., λήφθηκε πληροφορία ότι κάποιος μικρός μετέβη σε γειτονικό σπίτι και είπε ότι κάποιοι σκότωσαν τους γονείς του.

Μεταβήκαμε στο σημείο και στο σπίτι των θυμάτων. Στον διάδρομο υπήρχαν αίματα, πήγαμε πάνω στον όροφο, όπου είδα τα δύο θύματα. Στην συνέχεια, μπήκαμε στο δωμάτιο του ανήλικου όπου επίσης υπήρχαν αίματα και καλέσαμε ασθενοφόρο. Οι δύο νοσηλευτές, όταν ήρθαν και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες στα δυο πρόσωπα, μας ανέφεραν ότι ήταν νεκροί.

Όταν συνάντησα τον μικρό, ήταν χαμένος, αλλά μας είπε ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι.

Στον κάτω όροφο του σπιτιού ήταν αναμμένα τα φώτα, ενώ στην είσοδο της σκάλας υπήρχε ένα ρόπαλο, το οποίο δεν ακούμπησε κανένας».

Στην συνέχεια της ανάγνωσης της κατάθεσής του, αναφέρει, σε σχέση με την Ντίνα Σεργίου: «Όταν μπήκα στο δωμάτιο του ζεύγους, άκουσα κάποιο ήχο που υπόθεσα ότι προερχόταν από τη γυναίκα. Το ανέφερα στους νοσηλευτές όταν έφτασαν, ότι άκουγα κάτι σαν τους βρόχους.

Όταν εισήλθαμε εντός του σπιτιού, μετά που καλέσαμε ασθενοφόρα, κοιτάζαμε τα παράθυρα του σπιτιού, αν υπήρχε κάποιο ίχνος παραβίασης, κάναμε έλεγχο του ισογείου και στο υπόγειο του σπιτιού».

Με το τέλος της κατάθεσής του, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τους δικηγόρους των Λοΐζου Τζιωνή και Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Ο 15χρονος άκουσε τα κλάματα της μητέρας του

Ως επόμενος μάρτυρας, κατέθεσε ο Αστυφύλακας, Αναστάσιος Χαλίλ.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, την οποία ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κατά την άφιξή του στο χώρο, στην οδό Ζαλόγγου, η σκηνή ήταν αποκομμένη από μέλη της αστυνομίας.

«Έλαβα γραπτή κατάθεση για ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο, στην οποία ήμουν παρών.

Όταν συνάντησα τον ανήλικο ήταν τρομαγμένος, αγχωμένος αλλά προσπαθούσε να μας περιγράψει τι έγινε. Είπε ότι άκουσε κλάματα της μητέρας του, αλλά δεν ήταν σίγουρος αν τα άκουγε στην πραγματικότητα ή στο όνειρο του. Από ό,τι μου είπε, δεν είδε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη εξαιτίας του σκότους, αλλά μας είχε περιγράψει το μαχαίρι και μας είπε ότι φορούσε γάντια. Ακολούθως, ανέφερε ότι τον άρπαξε, τον οδήγησε στην κουζίνα με την απειλή του μαχαιριού και του είπε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας, όπως και έπραξε, από την οποία εισήλθε άλλο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο δεύτερος δράστης φορούσε μαντήλι, ενώ στη συνέχεια τον οδήγησε στο υπόγειο και τον κλείδωσε. Επίσης, ο μικρός μας είπε ότι με τα χέρια του έσπασε τα παραθυρόφυλλα και βγήκε, ανέβηκε πάνω στο δωμάτιο, όπου βρήκε αναίσθητους τους γονείς του. Στην συνέχεια, μετέβη στο σπίτι της γειτόνισσας».

Η συγκλονιστική κατάθεση του 15χρονου

Τεκμήριο έγινε στην κύρια εξέταση η κατάθεση του ανήλικου γιου του ζεύγους, που αναγνώστηκε στο Δικαστήριο από τον μάρτυρα Χαλίλ.

«Σε κάποια φάση, άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει και να κλαίει, δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό κλάμα ή αν έβλεπα εφιάλτη. Μετά ήρθε ένας άντρας στο δωμάτιο μου με μαύρα ρούχα, με έπιασε από το ένα χέρι και στο άλλο κρατούσε μαχαίρι.

Μου είπε «σκότωσα τους γονείς σου» και με ρώτησε για λεφτά.

Ο άνδρας αυτός με οδήγησε στο υπόγειο και μου είπε «δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ έναν γιο». Μου ζήτησε να ανοίξω την πόρτα της κουζίνας, την άνοιξα και ήρθε ένας άλλος άνδρας με κουκούλα που είχε διάφορα χρώματα. Όταν ο άνδρας με το μαχαίρι με οδηγούσε στο υπόγειο, βγήκε η πυτζάμα μου.

Ήμουν σοκαρισμένος, αλλά έμεινα στο υπόγειο χωρίς να κάμω κάτι, αλλά μετά από πέντε λεπτά, φώναζα να ‘ρθει κάποιος να μου ανοίξει, αλλά δεν ήρθε κανείς. Σε κάποια φάση, έσπασα τα φυλλαράκια της πόρτας και βγήκα.

Πήγα πάνω στο δωμάτιο των γονιών μου και είδα ότι υπάρχουν αίματα.  Πήγα στην κυρία Αθηνά, την γειτόνισσα, και της ανέφερα τι έγινε.

Κλειδιά έχουν οι γονείς μου και εγώ, δεν ξέρω από πού μπήκε ο άνδρας.

Στο σπίτι μας έγιναν ακόμη δύο διαρρήξεις και μετά οι γονείς μου έβαλαν σύστημα συναγερμού. Στο σπίτι μας δεν είχαμε επικίνδυνα αντικείμενα.

Οι γονείς μου, από ό,τι ξέρω, δεν είχαν διαφορές με κανένα».

Περαιτέρω καταθέσεις μελών της Αστυνομίας

Ο Γιώργος Απέητος, αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Τροχαία Λευκωσίας, ανέγνωσε την κατάθεσή του, λέγοντας ότι ο ίδιος εισήλθε στο σπίτι από την κουζίνα, ενώ εντός είδε και το ρόπαλο. Στην συνέχεια, ανέβηκε στον πάνω όροφο, μπήκε στο δωμάτιο του ζεύγους, όπου εντόπισε τα δύο άτομα αναίσθητα, χωρίς να δίνουν σημάδια ζωής. Επίσης, αναφέρθηκε και στην έλευση των νοσηλευτών του πληρώματος ασθενοφόρου που εξέτασαν τις δύο σορούς, οι οποίες κείτονταν μέσα στα αίματα.

Ακολούθησε η κατάθεση του αστυφύλακα Φίλιππου Κόκκινου, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Αναφέρθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας στην οικία και στο όχημα του πρώτου κατηγορούμενου, Λοΐζου Τζιωνή.

Με το τέλος των καταθέσεων, οι μάρτυρες αντεξετάστηκαν από τους συνήγορους υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων.

Συγκλονισμό προκάλεσαν οι τελευταίες καταθέσεις

Στην προηγούμενη διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατέθεσαν δύο μέλη του πληρώματος ασθενοφόρου που έφτασαν στην σκηνή, καθώς και η γειτόνισσα του ζεύγους, η οποία φιλοξένησε τον 15χρονο γιο τους, μετά το στυγερό έγκλημα.

Η κατάθεση της γειτόνισσας του άτυχου ζεύγους «πάγωσε» την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η κ. Αθηνά Σιδέρη ανέγνωσε την κατάθεσή της, στην προηγούμενη δικάσιμο, αναφέροντας ότι διαμένει σε σπίτι απέναντι, διαγώνια, από την οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Γύρω στις 12:15 της 19ης Απριλίου 2018, πήγα για ύπνο, αλλά γύρω στις 01:35 άκουσα το κουδούνι. Εγώ κοιμόμουν όταν άκουσα το κουδούνι. Τότε, πήγα στο δωμάτιο του γιου μου και τον ρώτησα αν άκουσε τον κουδούνι. Όταν πήγα στην κουζίνα μου, άκουσα φωνές. Ρώτησα ποιος είναι και μου απάντησε ο 15χρονος: «Κυρία Αθηνά».

Άνοιξα την πόρτα, ήταν μόνο με το εσώρουχό του και πολύ φοβισμένος, έτρεμε. Είδα μαυράδες στο σώμα και στα χέρια του, ενώ μου είπε: «κυρία Αθηνά, ήρταν κλέφτες». Τον έβαλα σπίτι και κλείδωσα. Μου είπε: «κυρία Αθηνά, ήρταν κλέφτες με μαχαίρια και πρέπει να πέθαναν οι γονείς μου, γιατί είχε πάρα πολλά αίματα. Μου είπε ότι ένας εκ των δραστών του είπε ότι δεν θα τον σκοτώσει γιατί έχει και αυτός γιό. Ο γιος μου έδωσε ρούχα στον ανήλικο. Ζήτησα βοήθεια από μια γειτόνισσα και στην συνέχεια κάλεσα την αστυνομία.

Ο 15χρονος μου είπε ότι ήρθαν για ένα λάπτοπ, ένα τάμπλετ και μια τηλεόραση και με ρώτησε: «έν’ λόγος τούτος να κάμουν κακό στους γονείς μου;».

Συνεχίζοντας η μάρτυρας, ανέφερε: «Μου είπε ότι ο ένας φορούσε μαντήλι και μου είπε «ξέρω τον, ξέρω τον» αλλά δεν θυμόταν, επειδή ήταν αναστατωμένος.

Πριν κάποια χρόνια μου είπε ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ότι έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε ρολόγια του και χρυσαφικά της Ντίνας Σεργίου, ενώ κάποια άλλη φορά τον έκλεψαν πάλι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X