ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: Δεν καταθέτει αύριο η Σάρα

Συνέχεια με νέους μάρτυρες κατηγορίας

Με την κατάθεση νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται αύριο η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την αυριανή δικάσιμο δεν θα καταστεί δυνατόν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιαμς, παρά τον προγραμματισμό που είχε γίνει κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία.

Η Σάρα Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η κατάθεση της Σιαμς, η οποία κρίνεται ως πολύ σημαντική και αναμένεται να είναι πολυήμερη, θα γίνει σε μια από τις επόμενες δικάσιμους.

Το δικαστήριο έχει προγραμματίσει η διαδικασία να συνεχιστεί και στις 20 και 21 Ιουνίου, στις 09:00.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X