ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημοσιεύματα στα κατεχόμενα: Το 2ο τουρκικό πλοίο και η αεροπορική και ναυτική βάση

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων στα κατεχόμενα για τα πλάνα της Τουρκίας

Με τίτλο «Μια αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, μια ναυτική βάση στο Τρίκωμο» η τ/κ εφημερίδα Ντάϊαλογκ δημοσιεύει ότι η Τουρκία «πάτησε το κουμπί» για την δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής βάσης στο ψευδοκράτος, λαμβάνοντας υπόψη την στρατιωτική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή μαζί με το πάτημα του κουμπιού για την εξόρυξη πετρελαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων πραγματοποίησε επίσκεψη στο αεροδρόμιο Λευκονίκου και στο Τρίκωμο. «Ως εκ τούτου, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται το ζήτημα της κατασκευής αεροπορικής βάσης στο Λευκόνοικο και ναυτικής βάσης στο Τρίκωμο».

Η ίδια αντιπροσωπεία είχε και συναντήσεις με αξιωματούχους που δεν αναφέρονται. Οι εμπειρογνώμονες θα ετοιμάσουν έκθεση και τα έργα και για τις δύο βάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα, προστίθεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα συζητήθηκε στην Άγκυρα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του «υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Σημειώνεται ότι ο κ. Οζερσάι είχε συναντήσεις με τον Τούρκο ΥΠΕΞ αλλά και τον νέο ΥΠΑΜ, Χουλούσι Ακάρ.

Δεύτερο τουρκικό πλοίο προς την Κύπρο

Το τουρκικό πλοίο MTA Oruc Reis που σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Ντάιαλογκ πρόκειται να έρθει στην Κύπρο, ολοκλήρωσε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και έφθασε χθες στον Βόσπορο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας που ονομάζεται Φατίχ (Fatih=Πορθητής) βρίσκεται εδώ και καιρό κοντά στην Αττάλεια. Και τα δύο πλοία αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο μέχρι το τέλος του μήνα και να ξεκινήσουν τις εξερευνήσεις και τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου, σύμφωνα με την Ντάιαλογκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X