ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν προέκυψε παράβαση σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές

Ξεκίνησαν από χθες οι έλεγχοι

Από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει και οι έλεγχοι σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια καταγγελία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού.

Σε σχετική ερώτηση από το ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι «ξεκίνησαν από χθες οι έλεγχοι που αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που αφορά και τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία».

Σε ερώτηση αν υπήρξαν οποιεσδήποτε παραβάσεις των μέτρων για περιορισμό της COVID-19 σε σχέση με λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές ο κ. Στυλιανού απάντησε ότι «δεν παρατηρήθηκε κάποια παράβαση ούτως ώστε να προκύψει κάποια καταγγελία».

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα διατάγματα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ για τους επιβάτες δεν είναι υποχρεωτική αλλά συστήνεται.

Ανέφερε επίσης ότι δεν επιτρέπεται η επιβίβαση επιβατών άνω του 50% της χωρητικότητας του λεωφορείου και ο οδηγός έχει την υποχρέωση να φροντίζει να ελέγχει ότι τηρείται ο περιορισμός αυτός.

Παράλληλα, είπε, στα λεωφορεία σε κάθε διπλή θέση θα πρέπει να κάθεται ένας μόνο επιβάτης και οι θέσεις πίσω από τον οδηγό θα πρέπει να παραμένουν κενές.

Ο κάθε ένας πρέπει να λαμβάνει από μόνος του τα ατομικά μέτρα υγιεινής, ανέφερε, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X