ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν ισοπεδώνουμε την εργασία των λειτουργών, αν τέσσερεις δεν επιτέλεσαν σωστά το έργο τους»

Οποιονδήποτε γίνεται εναντίον του η έρευνα έχει το δικαίωμα να ακουστεί

Δηλώσεις αναφορικά με το θέμα της έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το 15χρονο παιδί, πραγματοποιεί η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κα Αιμιλιανίδου σημείωσε αρχικά πως «μετά την παραλαβή της έκθεσης, για τις ενδεχόμενες παραλείψεις των λειτουργών, αποφασίστηκε η διαθεσιμότητά τους και διορίστηκε ερευνών λειτουργός». Η Υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η έκθεση εστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω εξέταση. Έκρινα ότι έπρεπε να γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα για απόδοση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου».

Αναφορικά με τον ερευνόντα λειτουργό η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε πως πρόκειται για διευθύντρια στο υπουργείο εργασίας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως για «οποιονδήποτε γίνεται εναντίον του η έρευνα έχει το δικαίωμα να ακουστεί».

Απαντώντας σε σχόλιο που έγινε από την κα. Σκεύη Κουκουμά για το κατά πόσο το πόρισμα γράφτηκε σε συνεργασία της υπουργού και της Επιτρόπου, η κα Αιμιλιανίδου αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος «αν θέλουμε να γίνονται έρευνες».

Ερωτηθείσα για το κατά πόσο υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας, η Υπουργός απάντησε πως οι 176 λειτουργοί εκτελούν τα καθήκοντά τους με εξαίρετο τρόπο, προσθέτοντας παράλληλα πως το υπουργικό συμβούλιο έχει προχωρήσει σε αποπαγοποίηση θέσεων λειτουργών.

Σε απάντηση προς το ΑΚΕΛ, είπε πως «το 2015 τροποποιήθηκε η νομοθεσία ώστε τα παιδιά να φεύγουν από το περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν περιστατικά βίας στην οικογένεια. Υπάρχει εγχειρίδιο στο οποίο αναγράφεται λεπτομερώς ο τρόπος δράσης των υπηρεσιών σε τέτοιες περιπτώσεις», σημείωσε ενδεικτικά.

Αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών η κα Αιμιλιανίδου σημείωσε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) ενισχύθηκαν με 30 νέους λειτουργούς το 2018, για να συνεχίσει λέγοντας πως «δεν υπάρχει μαγικό ραβδί στο θέμα της αναδιάρθρωσης». «Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε την εργασία των λειτουργών, αν τέσσερεις λειτουργοί δεν επιτέλεσαν σωστά το έργο τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τα άλλα δύο αδέρφια του Στυλιανού, η κα Αιμιλιανίδου εξέφρασε την επιθυμία να μην αναφερθεί σε προσωπικά δεδομένα, αλλά τόνισε ότι το υπουργείο έχει όλα τα εργαλεία για να πράξει ό,τι χρειάζεται προς όφελος των παιδιών.

Πηγή: Η Καθημερινή

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση