ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν έχουν τέλος οι τροχαίες παραβάσεις: Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών

Διπλάσια ταχύτητα έγραψε το ραντάρ

Στη σύλληψη 23χρονου, υπηκόου Τρίτης χώρας, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, όταν τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο στην περιοχή Μόρφου με υπερβολική ταχύτητα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, αυτός παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7.30 χθες βράδυ, ενώ μέλη της Τροχαίας Μόρφου διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους στο δρόμο Λευκωσίας - Τροόδους, στην περιοχή Περιστερώνας, αντιλήφθηκαν τον 23χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο του με ταχύτητα 105 χιλιομέτρων, αντί 50 χιλιομέτρων που είναι το ανώτατο όριο και να προσπερνά άλλο αυτοκίνητο, σε σημείο του δρόμου όπου απαγορεύεται το προσπέρασμα και σηματοδοτείται με συνεχή άσπρη διαχωριστική γραμμή στο οδόστρωμα.

Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα του 23χρονου και προχώρησαν στη σύλληψη του, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 23χρονος είναι κάτοχος μαθητικής άδειας οδήγησης και οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να συνοδεύεται από αδειούχο οδηγό.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι, ο 23χρονος παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η προσωρινή άδεια παραμονής του έληξε στις 13 Ιουνίου, 2019, με αποτέλεσμα αυτός να τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Τροχαία Μόρφου και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Και δεύτερο περιστατικό τροχαίας παράβασης λίγες ώρες αργότερα

Υπόθεση τροχαίων παραβάσεων διερευνάται και εναντίον 24χρονου οδηγού αυτοκινήτου.

Τον 24χρονο οδηγό ανέκοψαν για έλεγχο μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λακατάμειας, γύρω στις 11.15 χθες βράδυ, στην λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, στην Λακατάμεια, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος, ο οποίος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, οδηγούσε το όχημα του χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, αφού του είχε επιβληθεί ποινή στέρησης έκδοσης άδειας οδήγησης. Περαιτέρω, ο 24χρονος οδηγούσε το όχημα του χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, 2018 και χωρίς να έχει μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του οχήματος στο όνομα του, εντός ενός μηνός από την αγορά του οχήματος, όπως προνοεί η Νομοθεσία.

Ο 24χρονος οδηγήθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, όπου υποβλήθηκε σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμειας.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X