ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λήψη αποφάσεων παραμονή της νέας σχολικής χρονιάς

Πριν το πρώτο κουδούνι η κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων

Αποκαλυπτική ήταν η ανάρτηση του Γ.Γ της ΠΟΕΔ, το βράδυ του Σαββάτου, για τα όσα συζητήθηκαν στην σημερινή συνεδρία του ΚΔΣ της οργάνωσης. Το Κεντρικό συμβούλιο της ΠΟΕΔ, πραγματοποίησε συνεδρία το απόγευμα του Σαββάτου για να μελετήσει την νέα πρόταση της Κυβέρνησης, η οποία έφθασε απευθείας από το Προεδρικό το βράδυ της Πέμπτης (6/9). Αν και όλα έδειχναν πως δεν θα προχωρούσαν στην λήψη αποφάσεων οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πριν από το πρώτο κουδούνι, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους αποκάλυψε πως οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν από κοινού αύριο την Κυριακή.

Ανοίγει τελικώς τα χαρτιά της η ΠΟΕΔ

Άνοιξε τελικά τα χαρτιά της η ΠΟΕΔ και τονίζει πως η πρόταση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Αποκαλυπτική ήταν η ανάρτηση του Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, το βράδυ του Σαββάτου, σε μέσο κοινωνικής δικτώσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαραλάμπους, «η πρόταση της κυβέρνησης που έχουμε ενώπιον μας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εφόσον εξακολουθούν να παραβιάζονται θέματα αρχών».

«Η ΠΟΕΔ μελετά εναλλακτικούς τρόπους και εισηγήσεις με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα», σημείωσε.

Ενώ αποκάλυψε πως «αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, για συνεννόηση και από κοινού καθορισμό των επόμενων βημάτων».

Μη ικανοποιητική η πρόταση για ΟΛΤΕΚ

Μη ικανοποιητικό θεωρεί το κείμενο συμφωνίας που τους στάλθηκε από την Κυβέρνηση την Πέμπτη το βράδυ, η ΟΛΤΕΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της, η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι έχει αποφασίσει ότι η πρόταση ως έχει δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.

«Δεδομένης της θέλησης της για εκτόνωση της κρίσης στην δημόσια εκπαίδευση, θα εισηγηθεί στις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις όπως γίνει αντιπρόταση προς την κυβέρνηση, όπου σε γενικές γραμμές θα ζητείται όπως αποσαφηνιστούν κάποια σημεία, να αποφευχθούν δεσμεύσεις προ του διαλόγου που έπεται αλλά και να καταστεί η πρόταση δικαιότερη», προσθέτει.

Απορρίπτει η ΟΕΛΜΕΚ

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ξεκαθάρισε από χθες την θέση της, και με ανακοίνωση της αναφέρει πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η νέα πρόταση της Κυβέρνησης.

Όπως ανάφερε χθες σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, «το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε σήμερα ότι η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γι' αυτό και επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση».

«Όσο για τα περί μυστικών συνάξεων και συμφωνιών, συνδιαμορφώσεων, παραιτήσεων και άλλα πολλά, δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω. Το τελευταίο δίμηνο ακούσαμε πολλά τέτοια, γι' αυτό και δεν μου προξενούν πλέον καμία έκπληξη. Αυτή τη στιγμή ο εκπαιδευτικός κόσμος αναμένει από τις ηγεσίες του να είναι ενωμένες, υπεύθυνες και σοβαρές. Αλλά και ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να είναι ψύχραιμος και σίγουρος ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα πράξουν το καλύτερο», σημείωσε.

Αυτό που αναμένεται να διαφανεί, είναι αν οι τρείς οργανώσεις παρακαθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου, για κοινή συνεδρία, πριν να υποδεχθούν τα σχολεία τους μαθητές για την νέα χρονιά και αν θα υπάρξει κάποια απόφαση που θα γεφυρώνει το φράγμα μεταξύ της Κυβέρνησης και των εκπαιδευτικών.

Πηγή: Η Καθημερινή 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X