ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cyta: Παρουσίασε την πρώτη κλήση στην Κύπρο με ολόγραμμα

Την εμπειρία της βιωματικής επικοινωνίας παρουσίασε απόψε η Cyta, η οποία μετά την ανακοίνωση της πιλοτικής λειτουργίας του 5G

Μέχρι το τέλος το 2020 αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο να διατεθεί στην αγορά το δίκτυο 5G. Αυτό θα σημάνει και την αφετηρία για μια σειρά από αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, μεταξύ αυτών και η νέα σελίδα στην βιωματική επικοινωνία. Μια πρώτη ιδέα για τις δυνατότητες επικοινωνίας που θα παρέχονται με την εφαρμογή του 5G δικτύου παρουσίασε η Cyta. Πρόκειται για το 5G hOLOGRAPHIC CALL, μια νέα τεχνολογία που θα θέσει νέες βάσεις στον τρόπο επικοινωνίας του μέλλοντος. Την τεχνολογία παρουσίασε ο γνωστός κωμικός Λούης Πατσαλίδης ο οποίος ανέλαβε ρόλο «εικονικού» συμπαρουσιαστή, χωρίς να βρίσκεται ο ίδιος πραγματικά στην σκηνή αλλά το ολόγραμμα του.

Πρόκειται για μια τεχνική η οποία καταγράφει τα φωτεινά κύματα ενός αντικειμένου με αποτέλεσμα, με τον κατάλληλο φωτισμό να αναπαράγεται ένα ακριβές τρισδιάστατο αντίγραφο του και ένα δείγμα για τις δυνατότητες που επιφυλάσσει το μέλλον με την χρήση των νέων τεχνολογιών, και με τις υποδομές του σύγχρονου δικτύου 5G.

Ασφάλεια, υγεία και μεταφορές

Με την έλευση του 5G θα γίνουμε κοινωνοί μιας σειράς ραγδαίων αλλαγών. Συνολικά παρουσιάστηκαν οκτώ πυλώνες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν δραματικά και να ενισχυθούν με την χρήση των νέων τεχνολογιών από τον εκτελεστικό διευθυντή της Cyta Ανδρέα Νεοκλέους. Όπως για παράδειγμα ο τομέας της ιατρικής, η επικοινωνία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η αναβάθμιση των πόλεων, η βιομηχανία, ο αθλητισμός και η ψυχαγωγία.

 

Στον τομέα της ασφάλειας, η γρήγορη ενημέρωση και η ανταλλαγή πληροφοριών θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται λιγότερες ανθρώπινες ζωές σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Θα επιτυχγάνεται επίσης καλύτερη αστυνομευση, αφού μέσω των μεγάλων ταχυτήτων που θα παρέχονται, η σάρωση δεδομένων θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ως εκ τούτου και η επέμβαση της αστυνομίας.

Στον τομέα της υγείας, θα είναι εφικτή η ανταλλαγή δεδομένων για την κατάσταση της υγείας του ασθενή μέσω της τηλεδιαδικασίας ακόμα και κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ θα γίνονται χειρουργικές επεμβασεις εξ αποστάσεως.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, το distance learning θα γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολα, ενώ οι μαθητές και φοιτητές θα μπορούν με τεχνολογικά εργαλεία εικονικης πραγματικότητας να ταξιδεύουν σε αφιλοξενα μερη πειραματα χωρις να κινδυνεύουν.

Οι νέες τεχνολογίες θα καταστήσουν εφικτό το σενάριο ενός πιο λειτουργικού οδικού δικτύου με έξυπνα φώτα τροχαίας, και πιο αποτελεσματική συγκομιδή σκυβάλλων. Εξυπνη πολη. Στον τομέα των μεταφορών, θα αυτοκίνητα θα γίνουν πιο έξυπνα, η αυτόνομη οδήγηση θα μπει στη ζωή μας, κάτι που μεταφράζεται με μείωση τριχαίων συγκρούσεων, λιγότερη εκπομπή λιγοτερων ρύπων και λιγότερη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Όπως σημείωσε ο κ. Νεοκλέους, μεγάλη θα είναι η αλλαγή και στην βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, αφού μέσω των δυνατοτήτων του δικτύου 5G θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες, θα ενισχυθεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών από την λειτουργία βιομηχανιών, αλλά και σε επίπεδο διοίκησης επιχειρήσεων, θα υπάρχουν τα μέσα για γρηγορότερες και καλύτερες αποφάσεις.

Τέλος σε επίπεδο αθλητισμού και ψυχαγωγίας, οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν αθλητικούς αγώνες, θέατρο και συναυλίες, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Της Μαρίας Ηρακλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
CYTA  |  5G

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X