ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cobalt: Κλείσαμε, βρείτε ξενοδοχείο

Απίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Εντονη δυσαρέσκεια εξέφρασαν χθες βράδυ οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, που θα ταξίδευαν με αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air, όταν ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία έκλεισε και δεν θα πραγματοποιούνταν οι πτήσεις τους.

Οι επιβάτες δύο πτήσεων που θα αναχωρούσαν στις 23.15 για Τελ Αβίβ και 23.30 για Βηρυτό είχαν ήδη δώσει τις αποσκευές τους και μεταφέρθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων όταν ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της εταιρείας.

Οι αποσκευές των επιβατών αποβιβάστηκαν από τα αεροσκάφη και κλήθηκαν να τις παραλάβουν όπως και να κάνουν από μόνοι τους διευθετήσεις για ξενοδοχεία και αναχωρήσεις με άλλες αερογραμμές.

Αρκετοί επιβάτες, με μικρά παιδιά και βρέφη, δήλωσαν ότι απλά τους ενημέρωσαν ότι η πτήση τους ακυρώθηκε επειδή έκλεισε η εταιρεία και ότι θα έπρεπε να βρουν μόνοι τους ξενοδοχείο για να μείνουν μέχρι να δουν τι θα γίνει με τις πτήσεις τους.

Ξένοι επιβάτες που μετέβαιναν στη Βηρυτό ανέφεραν ότι «μας λέχθηκε πως η εταιρεία σταμάτησε να λειτουργεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, απλά μας είπαν πηγαίνετε να βρείτε ξενοδοχείο. Θα πάμε σε ξενοδοχείο αλλά υπάρχουν άτομα που δεν έχουν χρήματα και δεν γνωρίζουν που να πάνε. Δεν μας έχουν δώσει καμία εναλλακτική λύση και καμιά δικαιολογία για την ακύρωση της πτήσης μας».


Κλείσιμο Cobalt: Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών


Δύο φοιτητές από τη Σρι Λάνκα οι οποίοι θα αναχωρούσαν στις 2 τα ξημερώματα για Αμπου Ντάμπι και μετά στη Σρι Λάνκα δήλωσαν «σοκαρισμένοι αφού δεν γνώριζαν τίποτε για το κλείσιμο της εταιρείας και έμαθαν από τους δημοσιογράφους τα τεκταινόμενα».

Αρκετοί Κύπριοι που μετέφεραν δικούς τους στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν για το Αμπου Ντάμπι ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της εταιρείας από τα τηλεοπτικά κανάλια χωρίς όμως κανένας από την εταιρεία να τους ενημερώσει για την ακύρωση της πτήσης τους ή με ποιο τρόπο θα πάνε στον προορισμό τους.


Η πρώτη ανακοίνωση της Cobalt προς τους επιβάτες


Σημειώνεται ότι οι πιλότοι και τα πληρώματα των πτήσεων για Τελ Αβίβ και Βηρυτό ήταν συγκεντρωμένοι στο αεροδρόμιο χωρίς να πιστεύουν, όπως ανέφεραν, «αυτό που έγινε με το κλείσιμο της εταιρείας. Ζήσαμε το κλείσιμο της Eurocypria και τώρα για δεύτερη φορά, είμαστε πάλι άνεργοι» ανέφεραν μερικοί.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας ήταν σταθμευμένα σε χώρο που βρίσκεται πίσω από τα τουριστικά λεωφορεία ενώ η τελευταία πτήση της Cobalt έφτασε στη Λάρνακα λίγο πριν τα μεσάνυκτα από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X