ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Βορειοανατολικό ρεύµα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναµένονται από απόψε. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη, από σήµερα το απόγευµα και µετά, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα είναι παροδικά αυξηµένες.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα νότια και στα νοτιοδυτικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια, εκτός από τα δυτικά όπου θα ανέλθει στους 27 βαθµούς και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και αργότερα καταιγίδα, κυρίως σε νότιες και δυτικές περιοχές του νησιού. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Την Τετάρτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως το απόγευµα στα ορεινά και στα δυτικά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, αλλά στα δυτικά παράλια θα σηµειώσει πτώση τη ∆ευτέρα και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια, για να κυµανθεί γενικά κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X