ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές και καταιγίδες - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν (live εικόνα)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Η ασθενής ψηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται τη Δευτέρα. Από απόψε και μετά δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και παροδική καταιγίδα, κυρίως στα παράλια ή και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, ενώ σε υπήνεμες περιοχές ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές, καθώς και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το πρωί, στα βορειοδυτικά, θα πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά, στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά τοπικά, στα δυτικά, στα βόρεια παράλια, καθώς και στα ορεινά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο και την Κυριακή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδικά χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι βροχές δυνατό να είναι κατά διαστήματα έντονες ή παρατεταμένες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή, παραμένοντας πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X