ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βομβαρδισμοί Τυλληρίας: Στα Κόκκινα για τους «εορτασμούς» οι Τ/κ (Pics)

61 mini buses και ένα ασθενοφόρο πέρασαν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη

Ολοκληρώθηκε η διέλευση mini bus και ενός ασθενοφόρου με τους 1.131 Τουρκοκύπριους από το οδόφραγμα του Λιμνίτη λίγα λεπτά πριν τις 11:00 χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Από το οδόφραγμα διήλθαν 61 mini bus και ενός ασθενοφόρου στο οποίο επέβαιναν 1.131 Τουρκοκύπριοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέα Καρό, η διέλευση των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη έγινε ομαλά, προκειμένου να παραστούν στα Κόκκινα, στους “εορτασμούς", που γίνονται κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.

Στην θαλάσσια περιοχή έχουν καταπλεύσει και θαλάσσια τ/κ μέσα .

Στην περιοχή αναμένεται να αφιχθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με ελικόπτερο για να παραστεί στους “ εορτασμούς” .
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Τ/κ ΜΜΕ, στις εκδηλώσεις αναμένεται να παρευρεθεί και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, ο διοικητής των τ/κ «δυνάμεων ασφαλείας» Γιλμάζ Γιλντιρίμ και άλλοι «αξιωματούχοι» και ο διοικητής των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων Τεφίκ Αλγκάν.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή στον Ιερό Ναό Παχυάμμου με αφορμή την συμπλήρωση 54 χρόνων από τις μάχες της Τηλλυρίας, η Πολιτεία και η Εκκλησία τιμούν την θυσία των θυμάτων των τουρκικών βομβαρδισμών με το καθιερωμένο θρησκευτικό μνημόσυνο του οποίου θα προστεί ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X