ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βίντεο - Συγκινητικές στιγμές στο οδόφραγμα της Δερύνειας

«Τούτοι που μας χορεύκουσιν, με πόδκια τζιαι με σιέρκα, βάλλουν έναν στρατόν ομπρός με δίχα τα μασιαίρκα»

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση των μοτοσικλετιστών, από όλες τις πόλεις και επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, στην μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην σελίδα «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», αυτό που τους κινητοποιεί είναι η «Μνήμη. Αυτό μας κινητοποιεί. Κανένα κόμμα, καμιά εξουσία, καμιά ελίτ. Η μνήμη, οι ήρωες, οι ποιητές και όσα κουβαλούν στις γραμμές των χεριών τους οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Όσα νοηματοδοτεί η σημερινή συγκέντρωση. Και είναι πολλά, μια βδομάδα πριν εκπνεύσει η χρονιά».

Εκεί βρέθηκαν, αναφέρεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, για τον αγώνα για εγκαθίδρυση της ελευθερίας, «που τόσο ανάγκη έχουν, όχι μόνο οι Αμμοχωστιανοί, μα και οι Κερυνειώτες, οι Μορφίτες, οι Καρπασίτες, η Μεσαορία, η Λευκωσία και κάθε χωριό που καρτερεί την επικράτηση της μνήμης, στον διαρκή αγώνα που συνεχίζεται…».

Επίσης, σε ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρεται ότι στην περιοχή του οδοφράγματος της Δερύνειας, φυτεύτηκαν συμβολικά τέσσερις ελιές και τέσσερις τερατσιές, δέντρα που καθορίζουν την πατρίδα μας και μπροστά τους, τοποθετήθηκαν δύο σταυροί, από τον κύριο Σπύρο Σολωμού, για τον γιο του Σολωμό και από την κυρία Τασούλα Ισαάκ, για τον γιο της Τάσο.

«Για να συμβολίζουν, όχι μόνο τη μνήμη και τη θυσία, μα και την ανάσταση. Την ανάσταση που θα φέρει η αντίσταση και η απελευθέρωση της κατεχόμενης γης» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X