ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βέλγιο - Τι διευκρινίζει για τις λίστες

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε στο ΚΥΠΕ πηγή του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών

Η λίστα στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου με τις «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» κατηγορίες χωρών δεν αφορά τις επιστροφές τουριστών στο Βέλγιο από τις εν λόγω χώρες, αλλά περιέχει τις χώρες που επιβάλουν περιορισμούς στους τουρίστες που προέρχονται από το Βέλγιο.

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε στο ΚΥΠΕ πηγή του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία παραδέχθηκε ότι υπήρξε παρανόηση από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, λόγω του τρόπου που παρουσιάστηκε το ζήτημα στο ιστότοπο του Υπουργείου.

Η πηγή του Βελγικού ΥΠΕΞ που μίλησε στο ΚΥΠΕ τόνισε ότι κανένας περιορισμός δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή για τους επιστρέφοντες από την Κύπρο ή την Ελλάδα, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν. Αντιθέτως περιορισμοί (έλεγχος και καραντίνα) ισχύουν για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Lleida και την Μarina στην Ισπανία, αλλά και τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

To Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου διόρθωσε τον ιστότοπο και ξεκαθάρισε τις δύο διαφορετικές λίστες με την ένδειξη «που είστε καλοδεχούμενοι» και «ζώνες ρίσκου - καραντίνας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X