ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλοιάριο με μετανάστες ανοικτά του Ακάμα

Ξεκίνησαν χτες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι Αλάνια της Τουρκίας

Στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς μεταφέρθηκαν με λεωφορείο οι 34 παράτυποι μετανάστες που αφίχθησαν το πρωί στο λιμανάκι του Λατσιού, με σκοπό την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν από 3-4 χιλιάδες δολάρια ο καθένας για να μεταφερθούν από λιμάνι της Τουρκίας στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως γύρω στις 04:50 το πρωί τα ραντάρ της Λιμενικής Αστυνομίας, εντόπισαν ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να ευρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή 35 ναυτικά μίλια βόρεια του ακρωτηρίου Αρναούτη και να κινείται με νότια κατεύθυνση.

Τα σκάφη Αγία Ειρήνη αρχικά και Αγίος Ιλαρίωνας στην συνέχεια, μετέβησαν στην περιοχή όπου η ώρα 7:35 περίπου πλησίασαν το σκάφος και το οδήγησαν στο Λιμανάκι του Λατσιού.

Σ’ αυτό επέβαιναν 34 παράτυποι μετανάστες όλοι άνδρες , η ηλικία των οποίων είναι μεταξύ 19 και 40 χρόνων. Μεταφερόμενοι στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς και σε κατάθεση τους ανέφεραν, πως ξεκίνησαν χτες τα μεσάνυχτα από το λιμάνι Αλάνια της Τουρκίας πληρώνοντας εκεί σε διακινητές από 3.000 μέχρι 4.000 δολάρια ο καθένας.

Ακολούθως θα μεταφερθούν στο Χώρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X