ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοί δεν κατεβάζουν ρολά - Τι μένει ανοιχτό

Την «γλίτωσαν»

Σε καθεστώς lockdown μπήκε από σήμερα η Κύπρος για τρίτη φορά. Τα νέα σκληρά μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 9/5 και κάποιες επιχειρήσεις δεν κατέβασαν ρολά όπως κάποιες άλλες (Δες ΕΔΩ).

Αναλυτικά

Τι ισχύει με τη λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων και τις λαϊκές αγορές;

Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων, όπως υπεραγορές, μίνι-μάρκετ, φρουταρίες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, παντοπωλεία.

Διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πώληση ειδών λιανικού εμπορίου (π.χ. ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, ηλεκτρικές συσκευές, λευκά είδη, παιχνίδια, κοκ) στις πιο πάνω επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων.

Τα φαρμακεία, οι υπεραγορές, τα μίνι-μάρκετ, οι φρουταρίες, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα παντοπωλεία, από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους μέχρι τις 9 το πρωί, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο άτομα άνω των 65 ετών και άτομα με αναπηρίες.

Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με πληρότητα 50% της χωρητικότητάς τους. Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση τροφίμων (π.χ. κινητές καντίνες σάντουιτς, παγωτό, λαχανικά, φρούτα, κτλ), νοουμένου ότι κατέχουν σχετική έγκυρη άδεια από το οικείο Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο και νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση γίνεται μόνο με take-away, drive-through ή delivery και όχι σε τραπεζοκαθίσματα. Απαγορεύεται η λειτουργία λαϊκών αγορών που πωλούν ρούχα, λευκά είδη ή/και άλλα προϊόντα, καθώς και η πλανοδιοπώλησή τους.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα παραμένουν σε λειτουργία.

Τα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα παραμένουν ανοικτά;

Τα ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία ατόμων που δεν έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Κύπρο και εμπίπτουν στις πρόνοιες του Διατάγματος. Δεν επιτρέπονται οι κρατήσεις για πρόσωπα που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων παραμένουν ανοικτοί:

μόνο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που φιλοξενούνται στα υποστατικά τους,
έξι (6) άτομα ανά τραπέζι,
τηρουμένου του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και ενός ατόμου ανά 2 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X