ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτή είναι η επιστολή των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στον Χαμπιαούρη

Παραδόθηκε από τον Φίλιο το απόγευμα

Η επιστολή με τη θέση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ,ΟΛΤΕΚ για έξοδο από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται ήδη κάτω από το μικροσκόπιο της Διυπουργικής Επιτροπής και του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Το ΚΥΠΕ εξασφάλισε την επίσημη επιστολή των εκπαιδευτικών οργανώσεων που δόθηκε σήμερα το απόγευμα σε φάκελο στον Πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί τη κρίση στην Παιδεία, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Στη επιστολή τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρουν:

«Λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς εντεινόμενη κρίση στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, την κρισιμότητα των στιγμών και τις τελευταίες εισηγήσεις της Κυβέρνησης στο σχετικό έγγραφο της 6ης Σεπτεμβρίου 2018, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θεωρούν ότι αυτό που μπορεί, στην παρούσα χρονική συγκυρία, να αποτελέσει διέξοδο από το αδιέξοδο και την εξομάλυνση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις 4 Ιουλίου 2018, είναι οι τελευταίες εισηγήσεις της Κυβέρνηση με την αξιοποίηση της υφιστάμενης επί σειρά ετών πρακτικής της πίστωσης διδακτικού χρόνου.

Διαβάστε, επίσης: Στον Χαμπιαούρη η νέα «ιδέα» των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Σημειώνουμε ότι η πρακτική της πίστωσης διδακτικού χρόνου εμπεριέχεται ήδη και στις εισηγήσεις της Κυβέρνησης (βλ. σημείο 4), το οποίο κατά την άποψη μας μπορεί να διατυπωθεί όπως πιο κάτω: «Οι πιο πάνω μειώσεις θα πιστωθούν σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν επηρεαστεί και θα τους αποδοθούν σταδιακά με ανάλογο χρόνο, εκτός εάν κατά τον διάλογο που θα ακολουθήσει προκύψουν συμφωνημένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την σημερινή απόφαση». 

Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά την κατάθεση γραπτώς της θέσης των, αναμένουν την απάντηση της Κυβέρνησης, ούτως ώστε να την συζητήσουν κατά τις αυριανές προγραμματισμένες συνεδρίες των συλλογικών τους οργάνων.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει διαφορά αυτή τη στιγμή ουσιαστική.

«Εξάλλου, προτεραιότητα είναι η ομαλή λειτουργία των σχολείων και το μεγάλο στοίχημα είναι ο διάλογος που θα ακολουθήσει για την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου», κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X