ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι τα μέτρα της ΠΟΕΔ

Τα μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουν από αύριο ανακοίνωσε ο Φίλιος Φυλακτού

Τα μέτρα τα οποία θα εφαρμόσουν από αύριο Δευτέρα (3/9) ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, μέσω δηλώσεων του στο κρατικό κανάλι. Το βράδυ της Κυριακής (3/9) η γραμματεία της ΠΟΕΔ ετοίμασε της εγκύκλιο που θα πάει αύριο στα σχολεία με τις πρώτες οδηγίες προς του εκπαιδευτικούς, για την πρώτη εβδομάδα 3 με 7 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα μέτρα:

-Παραμονή των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες όπου έχουν τοποθετηθεί, όμως δεν θα μετακινούνται για οποιεσδήποτε εξωδιδακτικές δραστηριότητες.

- Η προγραμματισμένη επιμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας είτε εντός είτε εκτός του σχολείο δεν θα γίνει. Αντί αυτών των επιμορφωτικών συναντήσεων, η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της και τους διδασκαλικούς συλλόγους να πραγματοποιήσουν εμβόλιμες και έκτακτες συνεδρίες προσωπικού, στις οποίες θα μελετήσουν θέματα που άπτονται του σοβαρού ζητήματος ασφάλειας υγείας όπως είναι οι νομοθεσίες οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και ανάλογα με τους προβληματισμούς τους, τις απορίες που θα έχουν, θα ετοιμάσουν ένα έγγραφο που θα το στείλουν στην οργάνωση και έπειτα η ΠΟΕΔ θα το προωθήσει στο Υπουργείο.

- Οι διευθυντές των σχολείων θα κληθούν τις επόμενες μέρες να αποστείλουν επιστολή στις αρμόδιες αρχές με τη οποία θα ζητούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας των σχολικών χώρων.

-Μέχρι την Τετάρτη η ΠΟΕΔ καλή τους διδασκαλικούς συλλόγους, τις διευθύνσεις των σχολείων και τα μέλη της οργάνωσης να μην προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες ή διαδικασίες που σχετίζονται με το σχολικό πρόγραμμα, την κατανομή τάξεων και μαθημάτων, το έλεγχο και την διανομή βιβλίων ή και γραφικής ύλης.

- Δεν θα αναληφθούν υπευθυνότητες και αρμοδιότητες μέχρι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου.

- Σε κάθε σχολείο θα συσταθεί επιτροπή αγώνα με την ευθύνη του τοπικού συντονιστή.

- Την Τετάρτη (5/9) θα γίνει η Παγκύπρια γενική συνέλευση των μελών με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση των μελών προς το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΔ για λήψη απεργιακών και άλλων μέτρων. Σημειώνεται θα στηθούν κάλπες σε όλα τα σχολεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση