ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυστραλία - Κύπριος κατέρρευσε ενώ ψώνιζε

Νεκρός ο 86χρονος Λούης

Ο Λούης Κυριάκου κατέρρευσε και πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 86 ετών, ενώ ψώνιζε με τη σύζυγό του Ελένη στο Knox την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019. Γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1933 στο χωριό Κομί Κέρπη λίγο έξω από την Αμμόχωστο στην Κύπρο.

Σε ηλικία 18 ετών αποφάσισε να επεκτείνει τους ορίζοντές του και δεν ακολούθησε τα αδέλφια του που είχαν μεταναστεύσει στο Λονδίνο. Αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αυστραλία.

Έφτασε στην Αυστραλία με το πλοίο το 1951. Τα χρήματα για τον ναύλο τα δανείστηκε από τον πατέρα του και έφτασε στη Μελβούρνη με μόνο μερικά κέρματα στην τσέπη του και μισή βαλίτσα με ρούχα. Εργάστηκε σκληρά για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς.

Το 1955 επέστρεψε στην Κύπρο για να παντρευτεί την Ελένη Γεωργίου από το χωριό Πάνω Λεύκαρα,. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 προτάθηκε στον Λούη να γίνει βιομηχανικός διοργανωτής με το Τμήμα Βικτώριας της Federated Furnishing Trades Society, μετά τις επιτυχημένες εκστρατείες του στο εργοστάσιο όπου εργάστηκε. 

Μετά την αφυπηρέτησή του ο Λούης και η Ελένη συνέχισαν να απολαμβάνουν μια ήσυχη ζωή σε μια εξοχική κατοικία στο Mornington. 

Ήταν ένα ακατέργαστο διαμάντι με μια χρυσή καρδιά. Πάντα ένας ανεξάρτητος στοχαστής, ζώντας την ζωή στο πλήρες και με τους δικούς του όρους. Ένας μαχητής για την κοινωνική δικαιοσύνη μέχρι το τέλος, χωρίς καμία υποχώρηση.

Θα λείψει πολύ και πάντα θα είναι αγαπητός από την σύζυγό του Ελένη, τα παιδιά Τζούλη και Γιώργο, όλη την οικογένεια και τους πολλούς στενούς του φίλους.

Πηγή: Νέος Κόσμος

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X