ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία παρέδωσε ύποπτο για απόπειρα φόνου στις «αρχές» του ψευδοκράτους

Συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και φυλακίστηκε για χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο Τουρκοκύπριος συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Εγκληματολογικά Θέματα Χακί Ονέν, σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι ο Αζμάντ Αλί Βιρκ, ύποπτος για τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία Γκιοκχάν Ναΐμ, παραδόθηκε σήμερα στις 12:30 στις «αρχές» του ψευδοκράτους μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Ονέν σημειώνει ότι μετά τη δολοφονία δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες στην Αστυνομία και ο Βιρκ συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και φυλακίστηκε για χρήση πλαστού εγγράφου.

Στη δήλωση του, ο Ονέν αναφέρει ότι όταν ο Βιρκ εξέτισε την ποινή του, παραδόθηκε στις «αρχές» στα κατεχόμενα, όπως είχε συμφωνηθεί, για να δικαστεί για το φόνο του Ναΐμ.

Ο Ονέν προσθέτει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί παρακολουθούσε στενά το ζήτημα.

Στο μεταξύ, o Μιροσλάβ Μπαλαζόβσεκ, ύποπτος για απόπειρα φόνου στις ελεύθερες περιοχές, παραδόθηκε στην Αστυνομία στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνεργασίας μέσω της Τεχνικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρει ο Ονέν, ο Μπαλαζόβσεκ εξέτισε την ποινή του στα κατεχόμενα για παράνομή κατοχή όπλου και εκρηκτικών, και παραδόθηκε στις ελεύθερες περιοχές μέσω των Ηνωμένων Εθνών.

«Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Επιτροπής μας, ελπίζουμε ότι η έκδοση των υπόπτων στο διάστημα 12 ημερών θα συμβάλει στην διασφάλιση της δικαιοσύνης και στην ικανοποίηση του αισθήματος του κοινού και στις δύο πλευρές. Επίσης ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικό μέτρο για παρόμοια εγκλήματα», αναφέρει ο Ονέν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X