ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία για τροχαία: «Ελπίζουμε να προλάβουμε»

Ετοιμάζουν δράσεις με τους οργανωμένους μοτοσυκλετιστές

Δημήτρης Λουκά

Η επιπολαιότητα και η ασυνειδησία κοστίζει ζωές

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού έμελλε να βαφτεί μαύρο, αφού τρείς νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Τρεις τραγωδίες σημειώθηκαν στην άσφαλτο μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Θύματα οι Χρυστάλλα Κουμούσιη, Matiss Daniels και Κυριάκος Καβάζης.

Η Αστυνομία Κύπρου, μετά και το τρίτο θανατηφόρο, απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους οδηγούς να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, έτσι ώστε να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα.

Επιπολαιότητα και ασυνειδησία

Μιλώντας στο 24news, o υπεύθυνος της Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου τόνισε ότι και πάλι ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν η κύρια αιτία των τριών θανατηφόρων τροχαίων.

Ο κύριος Ευριπίδου σε δηλώσεις του στο 24news είπε: «Από πλευράς μοτοσυκλετιστών, βλέπουμε δυστυχώς να υπάρχει μία ασυνειδησία και επιπολαιότητα στον τρόπο που κινούνται μέσα στο οδικό δίκτυο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο τρόπος που κινούνται είναι επικίνδυνος. Σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος από άλλο οδηγό, δεν είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα την σύγκρουση με αυτοκίνητο ή να συγκρουστούν μόνοι τους, γι’ αυτό και έχουμε πολλά θύματα».

Η Τροχαία συναντήθηκε με οργανωμένους μοτοσυκλετιστές και έχουν ετοιμαστεί συμβουλές για οδηγούς, τόσο μοτοσυκλέτας, όσο και αυτοκινήτου. «Σκοπός είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, κυρίως οι μοτοσυκλετιστές, αλλά και οι οδηγοί αυτοκινήτων», συμπληρώνοντας με την γεμάτη νόημα φράση, «ελπίζουμε να προλάβουμε».

Οι παρανομίες παίζουν μεγάλο ρόλο στα θανατηφόρα. Παράνομες στροφές, επαναστροφές, ταχύτητα, είναι μερικές ενέργειες που ευθύνονται για την ανακοπή της πορείας μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Ευριπίδου, «σχεδόν όλα τα θανατηφόρα, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, έχουν παράνομη συμπεριφορά».

Παρά τα τρία θύματα που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο το Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα των εκστρατειών της Αστυνομίας φέρνουν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, τόνισε ο κύριος Ευριπίδου.

Σημειώνεται πως με βάση στατιστικά στοιχεία από την Αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Ιουνίου σε 16 τροχαίες συγκρούσεις ο απολογισμός είναι 16 νεκροί.

Τα θύματα του φετινού χρόνου, που ανέρχονται στα 16, ας είναι τα τελευταία. Αρκετούς συνανθρώπους μας χάσαμε στην άσφαλτο. Ας παραδειγματιστούμε όλοι, ας τηρήσουμε τον κώδικα οδικής ασφάλειας. Η Αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες για την μείωση των θανατηφόρων αλλά και ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X