ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λακατάμεια: Αντλούν τα λύματα και αρχίζουν ψεκασμούς (Pics)

Καθησυχάζει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΛ

Στέλλα Μάρκου

Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε την Παρασκευή (24/05) στην περιοχή της Λακατάμειας στη Λευκωσία, έπειτα από βλάβη που υπέστησαν αγωγοί μεταφοράς λυμάτων, με αυτά να χύνονται στον Πεδιαίο ποταμό και στο πάρκο Αγίου Γεωργίου στην Ανθούπολη, επιλύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/5).


Υποψίες για ακατάλληλα υλικά στο αντλιοστάσιο της Λακατάμειας


Σε δηλώσεις στο 24News ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Σάββας Χατζηνεοκλέους, εξηγεί ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο κ. Χατζηνεοκλέους, το σημείο επισκέφθηκαν, τόσο αρμόδια πρόσωπα του ΣΑΛ, όσο και του Τμήματος Περιβάλλοντος, ούτως ώστε να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Η διαρροή λυμάτων, όπως μας πληροφόρησε, δεν προχώρησε πάνω από την λίμνη του Μαγκλή, ως εκ τούτου ξεκίνησε από την Τετάρτη 29/05 η διαδικασία άντλησης των συσσωρευμένων λυμάτων από την περιοχή που επηρεάστηκε, ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός με φάρμακα που θα υποδείξει το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, μας διευκρίνισε ότι ο ψεκασμός αφορά στην καταπολέμηση κουνουπιών αλλά και διάφορων άλλων θεμάτων που προκύπτουν υπό τέτοιες συνθήκες, η περιοχή ωστόσο δεν διατρέχει κάποιο περιβαλλοντικό κίνδυνο, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΛ.

Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μία βδομάδα σύμφωνα με τον κ. Χατζηνεοκλέους. 


Αηδία και ντροπή: Λύματα χύνονται στον Πεδιαίο στην Λευκωσία (Vid)


Έρευνα για την καταλληλότητα

Προβληματισμός και ερωτηματικά εγείρονται στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, καθώς, πριν από μερικούς μήνες (Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2019) υπήρξε ξανά πρόβλημα σε άλλο σημείο της διαδρομής των συγκεκριμένων αγωγών, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου. Αυτό θα ερευνηθεί, μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή τις τελευταίες μέρες, είπε, καθώς θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τι ευθύνεται για την ύπαρξη των διαφόρων προβλημάτων.

Σε σχέση με υπαινιγμούς για χρήση φθηνών υλικών, ο κ. Χατζηνεοκλέους είπε ότι, από τα ευρήματα του ΣΑΛ δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο, ωστόσο, θα διερευνηθεί το κατά πόσον τα υλικά είναι τα κατάλληλα για αυτή την χρήση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΛ, πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα διεξαγάγει έρευνα και θα μελετηθούν δεδομένα και φάκελοι, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν λάθη και χρήση ακατάλληλων υλικών, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Χατζηνεοκλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Στέλλα Μάρκου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση