ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχηγός Αστυνομίας - «Η ΑΔΕ Αμμοχώστου ενισχύεται»

«Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κοινού και τουριστών»

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου πρέπει να ενισχυθεί για να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού και των τουριστών, που επισκέπτονται αυτή την περίοδο την περιοχή, ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης του με μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου που έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι είναι αντιληπτοί οι λόγοι για τους οποίους έγινε η αλλαγή της ηγεσίας της Αστυνομίας και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

«Πραγματικά αυτή τη στιγμή η Αστυνομία βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και κατάσταση, γι’ αυτό θεωρήσαμε σωστό ως νέα ηγεσία, ότι θα έπρεπε να δούμε τους αστυνομικούς, να ακούσουμε προβλήματα και εισηγήσεις σε μια προσπάθεια εξύψωσης του ηθικού των αστυνομικών μας, γιατί αυτή η κατάσταση έφερε πράγματι τη μείωση του ηθικού στα μέλη μας», σημείωσε.

Ως εκ τούτου, συνέχισε «ο πρώτος στόχος μας είναι να εξυψωθεί το ηθικό των αστυνομικών μας και ταυτόχρονα να δοθεί το μήνυμα ότι τα μέλη της Δύναμης θα πρέπει να έρθουν κοντά στο πολίτη». Ταυτόχρονα, είπε, στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι «ο κάθε αστυνομικός και ολόκληρη η ηγεσία της Δύναμης, θα βρίσκονται δίπλα στους πολίτες σε μια προσπάθεια να αυξήσουμε το αίσθημα ασφάλειας τους και πως η Αστυνομία είναι παρούσα».

Θα πρέπει επίσης να δοθεί το μήνυμα, είπε ο Αρχηγός, ότι «ανεξάρτητα από τα κτυπήματα που έχει δεχθεί το κύρος της Δύναμης, είμαστε σε θέση και μπορούμε και θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και να επιτελέσουμε το έργο και το καθήκον μας, ως η Υπηρεσία που είναι κοντά στον πολίτη και θέλει να λύσει προβλήματα και να προστατεύσει την κοινωνία από το οποιοδήποτε είδους έγκλημα».

Αυτός, τόνισε, «είναι ο κυριότερος λόγος που είμαστε αυτή τη στιγμή εδώ».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Αστυνομία θα δώσει έμφαση στην πρόληψη στην επαρχία Αμμοχώστου, λαμβάνοντας υπόψη τα αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας τα προηγούμενα χρόνια, ο Αρχηγός απάντησε πως «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, η ΑΔΕ Αμμοχώστου ενισχύεται και έχει ενισχυθεί εδώ και αρκετό καιρό». Οπως είπε, «από τις 3 Ιουνίου έχουμε ενισχύσει την Αστυνομική Διεύθυνση με νέους αστυνομικούς δόκιμους» κάτι που έγινε και σε άλλες επαρχίες.

Σημείωσε πως «η προσπάθεια που γίνεται είναι οι δόκιμοι αυτοί να εμπλουτίσουν κατά κάποιο τρόπο τους αστυνομικούς Σταθμούς, ενώ είναι απόφαση αλλά και οδηγίες, όλοι αυτοί οι αστυνομικοί να στελεχώσουν Αστυνομικούς Σταθμούς και την Τροχαία σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι Σταθμοί και γενικά οι Υπηρεσίες πρώτης γραμμής».

Όπως είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, αυτό «σημαίνει ότι θα γίνουν και κάποιες μετακινήσεις από Αστυνομικούς Σταθμούς που ενισχύονται, προς τα ΤΑΕ, γιατί ένας άλλος στόχος είναι να ενισχυθούν και τα ΤΑΕ των Επαρχιών, ιδιαίτερα στην ΑΔΕ Αμμοχώστου».

Η ΑΔΕ Αμμοχώστου, κατέληξε, «πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή, ιδιαίτερα σε αυτή τη περίοδο που υπάρχει αυξημένη κίνηση και τουριστική προσέλευση».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X